Proračunski korisnici

Ministarstvo financija HNŽ: Nismo riješili problem, isplatit ćemo plaću za veljaču

''Nakon što se poslije niza pokušaja postojeća baza nije uspjela popraviti pristupili smo prijedlogu Odluke prema Vladi HNK za nabavku novog servera, što je i urađeno 31. 3. 2021. godine.''
Gospodarstvo / Novac | 11. 05. 2021. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ministarstvo financija nije uspjelo riješiti problem, tako da će biti uplaćena plaća za veljaču, a do kraja ovog mjeseca će sve razlike postupno biti isplaćene. Prvo idu razlike za ožujak, a nakon toga za travanj'', doznaje portal Bljesak.info.

Inače, na danas održanoj 147. sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Adnan Faladžić, ministar financija podnio je Informaciju u svezi poteškoća u isplati financijskih sredstva izazvanih kvarom na informatičkoj opremi, odnosno serveru za obračun plaća proračunskih korisnika.

''Vlada je, nakon detaljne rasprave, usvojila niz zaključaka, te obvezala resornog ministra da žurno izvijesti javnost o novonastaloj situaciji, mjerama koje se čine i aktivnostima koje će se poduzeti kako bi se otklonile nastale poteškoće'', priopćeno je nakon sjednice.

Podsjetimo, zbog kvara na serveru u Ministarstvu financija HNŽ je izgubljena baza od 6000 proračunskih korisnika.

Iz Ministarstva financija za Bljesak.info su ranije rekli kako je kvar na serveru za obračun plaća, koji se nalazi u prostorijama Ministarstva financija, uočen 29. 3. 2021. godine, nakon čega se pristupilo pokušaju ovlaštenog servisera da isti osposobi i stavi u funkciju.

''Nakon što se poslije niza pokušaja postojeća baza nije uspjela popraviti pristupili smo prijedlogu Odluke prema Vladi HNK za nabavku novog servera, što je i urađeno 31. 3. 2021. godine. Nakon što smo konzultirali firmu Katarina d.o.o., koja je izabrani ponuđač za nabavku servera, isti nam je isporučen dana 9. 4. 2021. godine'', poručeno je iz Ministarstva financija.

 

Iz Koordinacije sindikata korisnika proračuna ove županije su ogorčeni jer će im, kako kažu, plaća od drugoga mjeseca biti isplaćena bez mirovinskih i zdravstvenih doprinosa kao i bez honorara.

''Oni koji su u drugom mjesecu bili bolesni od korone, a takvih nije mali broj, dodaju umanjenju plaću, iako bi za oporavak nakon korone trebali imati dodatke za oporavak. U obrazloženje nadležnih da je pao server i da se ne može popraviti ni za dva mjeseca nitko ne vjeruje. Unatoč naporima svih računovođa koji su u 21. stoljeću fizički odradili unos izgubljenih podataka, baza podataka još ne postoji'', upozoravaju.

Iz Sindikata zahtijevaju od odgovorne kompanije ili vlade da odgovore tko je krivac za nastalu situaciju neisplaćenih zarađenih plaća, honorara, uplata doprinosa itd. i tko će snositi posljedice.

''Gospodo iz Ministarstva financija, Ministarstva prosvjete ili Vlade i gospodo iz tvrtke Ping, hoćete li se dogovoriti tko je krivac za nastalu situaciju u svezi neisplaćenih zarađenih plaća, honorara, uplata doprinosa itd. i tko će snositi posljedice ili je možda u pitanju nešto sasvim drugo o čemu ni jedni ni drugi ne žele govoriti? Hoće li gospoda iz tvrtke Ping platiti penale ili će odgovorni iz Ministarstva financija snositi odgovornost'', pitaju iz Sindikata.

''Ovakvo nešto je nepojmljivo za vrijeme u kojem živimo. Oštećeni korisnici proračuna, nas 6000, tražimo normalno obrazloženje za ovakvu situaciju i svoje zarađene plaće, honorare, doprinose u točnom iznosu, a ne akontaciju s kojom nismo sigurni hoće li nas vratiti sa zdravstvenoga pregleda'', navode. 

Kopirati
Drag cursor here to close