Utjeha

Iz goriva u glavu: Važno je da su se građani zainteresirali

Postoji mogućnost da vlade Republike Srpske i Federacije BiH, na prijedlog resornih ministarstava, ograniče cijenu nafte i naftnih derivata, piše Srna.
Gospodarstvo / Novac | 13. 06. 2018. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Veoma je važno da su se, ne samo mediji, nego i građani zainteresirali za sve što se dešava jer se to tiče i njih'', rekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Mirko Šarović govoreći o prosvjedima zbog cijena goriva u BiH.

"Sada postoji javno mnijenje i građani koji više nisu ravnodušni prema onome što se dešava u BiH, ne samo kada je riječ o cijeni goriva, nego i mnogo toga drugog. Ne treba da budemo iznenađeni ako građani budu reagirali i na neka druga društvena pitanja koja zaokupljaju njihovu pažnju", naglasio je Šarović.

Dodao je kako postoji mogućnost da vlade Republike Srpske i Federacije BiH, na prijedlog resornih ministarstava, ograniče cijenu nafte i naftnih derivata, piše Srna.

"Iz najava u proteklih dan-dva vidimo da je to moguće. To je pokazatelj da se može utjecati na cijenu nafte i naftnih derivata. Sigurno da postoje rezerve za smanjenje cijena goriva. Koliko će to da bude ne znam, ali u svakom slučaju mislim da je to dobar početak", izjavio je Šarović novinarima u Sarajevu.

Video: Šarović: Postoji mogućnost da se ograniči nivo cijene naftnih derivata

Istaknuo je kako je spreman pružiti doprinos u okviru svojih nadležnosti o pitanju cijene nafte ako neko smatra da je potrebno sudjelovanje Vijeća ministara i ministarstva na čijem je čelu, te podsjetio da se svi nameti i doprinosi u vezi s gorivom izračunavaju na entitetskoj razini.

Prema njegovim riječima, točno je da su trošarine djelomično utjecale na povećanje cijene goriva, a da je to povećanje došlo u najgorem mogućem momentu kada su "divljale" cijene nafte na europskom tržištu, što je ključni element koji utječe na formiranje cijene.

Prema njegovim riječima, ozbiljno je pitanje i stvar inspekcijskih organa postoje li karteli i udruženja koja se dogovaraju o cijeni goriva i visini marže.

"Najsimptomatičnije i ono što pada u oči jeste da prilikom svakog povećanja cijene goriva imamo dogovaranje naftnog sektora i njihovih predstavnika o visini cijene goriva, što asocira da postoji neka vrsta dogovora. Vrijedi to ispitati", smatra Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close