Ne dajte da vas varaju!

Evo koji proizvodi ne smiju poskupjeti

Za realizaciju i nadzor nad provođenjem ove odluke zadužuju se federalna, kantonalna, gradska i općinska tržišna inspekcija.
Gospodarstvo / Novac | 17. 03. 2020. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine od ponedjeljka, 16. ožujka ove godine, svi proizvodi iz nadležnosti kantona, grada i općine propisani članom 9. Zakona o kontroli cijena, kao i ostale osnovne životne namirnice i osnovne higijenske potrepštine, koje prodaju gospodarska društva i druga pravne i fizičke osobe koja obavljaju trgovinu na veliko i trgovinu na malo ne smiju imati cijenu veću od one koju su imali 5. ožujka ove godine.

Kako je objavila Vlada Federacije BiH, gospodarska društva i druge pravne i fizičke osobe koja obavljaju trgovinu na veliko i na malo, obvezni su za proizvode navedene u Listi, koja je sastavni dio ove odluke, primjenjivati cijene na razini zatečenoj 5. ožujka 2020. godine.

Na listi proizvoda na koje se primjenjuju mjere neposredne kontrole cijena su sve vrste brašna, sve vrste kruha, peciva i drugih pekarskih proizvoda od brašna i žitarica, mlijeko i mliječne prerađevine, jaja i proizvodi od jaja, šećer, sol za ljudsku prehranu, riža, tjestenina, margarin, sve vrste svježeg mesa, ribe i njihove prerađevine, voće i povrće, mesne konzerve, riblje konzerve, voda za piće, jestivo ulje, hrana za dojenčad, dijetetski proizvodi, pelene za jednokratnu upotrebu za djecu i odrasle, higijenski ulošci, deterdžent za rublje, deterdžent za suđe.

Također, na listi su sapun, sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku (uključujući koncentrirani alkohol), toaletni papir, pasta za zube, zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća, zaštitne naočale i viziri, zaštitne rukavice, zaštitne navlake za cipele, zaštitne maske-kirurške, zaštitne maske za lice FFP2 i FFP3 i posteljno i ostalo rublje za zdravstveni sustav.

Za realizaciju i nadzor nad provođenjem ove odluke zadužuju se federalna, kantonalna, gradska i općinska tržišna inspekcija.

Kopirati
Drag cursor here to close