Inspektori u akciji

SBK: Sankcije za nerazumno povećanje cijena

Upućen je apel pravnim i fizičkim osbama da prilikom formiranja cijena vode računa o životnom standardu građana i stabilnosti tržišta,
Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2020. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tržišni inspektori Srednjobosanske županije (SBŽ) vršit će pojačani nadzor nad formiranjem cijena osnovnih životnih namirnica, kao i zaštitne medicinske opreme, poput maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i drugih sredstava i opreme, priopćilo je županijsko Ministarstvo gospodarstva.

Upućen je apel pravnim i fizičkim osbama da prilikom formiranja cijena vode računa o životnom standardu građana i stabilnosti tržišta, te je upozoreno da će biti sankcionirane sve zlouporabe uvjeta slobodnog formiranja cijena, te njihovo nerazumno povećanje.

Na području SBŽ-a, kako je navedeno, do sada nije evidentirano masovno nerazumno povećanje cijena, a iz Ministarstva gospodarstva pozvali su građane da prijave uočene nepravilnosti.

Građani nepravilnosti mogu prijaviti besplatnim pozivom na broj telefona 080 020 238, e-mail [email protected], te putem pošte, na adresu: Ulica Prnjavor broj 16, Travnik.

Od proglašavanja pandemije koronavirusa, Ministarstvo gospodarstvo SBŽ-a stavilo je sve kapacitete u funkciju zaštite stanovništva i gospodarskih subjekata, kaže se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close