Krah

Europske tvornice se zatvaraju zbog koronavirusa

Pandemija je također prisilila njemački Volkswagen da obustavi rad u većini svojih europskih pogona, s tim da će tvornice u Španjkolskoj, Portugalu, Slovačkoj i Italiji biti zatvorene prije kraja tjedna.
Gospodarstvo / Industrija | 17. 03. 2020. u 12:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski proizvođač aviona Airbus odlučio je u naredna četiri dana obustaviti proizvodnju i aktivnosti montaže u svojim francuskim i španjolskim pogonoma, kako bi spriječio širenje koronavirusa.

Najava Airbusa uslijedila je ubrzo nakon što su Francuska i Španjolska uvele drastične mjere za borbu protiv pandemije.

Avionska industrija također je u krizi zbog izbijanja pandemije koronavirusa. Talijanska vlada najavila je u utorak da planira ponovno nacionalizovati bankrotiranu aviokompaniju Alitalia u okviru plana hitnih ekonomskih spašavanja.

Pandemija je također prisilila njemački Volkswagen da obustavi rad u većini svojih europskih pogona, s tim da će tvornice u Španjkolskoj, Portugalu, Slovačkoj i Italiji biti zatvorene prije kraja tjedna.

U ponedjeljak su Fiat Chrysler Automobiles i PSA Group objavili da zaustavljaju gotovo svu proizvodnju automobila širom Europe nakon što su zemlje članice EU počele uvoditi ograničenja u nastojanju da obuzdaju širenje koronavirusa.

Ranije je Ford zatvorio svoju tvornicu u Valensiji, javlja RT.

Kopirati
Drag cursor here to close