Potrebna analiza

Đokić: Cijene goriva mogu se smanjiti

Đokić je pojasnio da treba ozbiljno analizirati koje bi trošarine mogle biti smanjene putem politike koju treba da provode nadležna ministarstva zadužena za oblast trgovine.
Gospodarstvo / Industrija | 10. 06. 2018. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić, izjavio je danas da je cijena goriva u BiH realno opterećena dodatnim trošarinama, te smatra da ona može biti smanjena.

Đokić je pojasnio da treba ozbiljno analizirati koje bi trošarine mogle biti smanjene putem politike koju treba da provode nadležna ministarstva zadužena za oblast trgovine, piše Srna.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i entitetska ministarstva trebaaju koordinirati aktivnosti i utjecati na sve distributere u BiH da cijene ujednače, stave pod kontrolu i smanje.

"Mislim da se one mogu smanjiti s tim da se ključne odluke koje su ranije donesene i u funkciji su podrške razvoju infrastrukture u oblasti prometa ne treba dovoditi u pitanje, ali ima drugih nameta koji se mogu smanjiti", rekao je Đokić novinarima u Foči, komentirajući najavljene prosvjede vozača u BiH zbog povećanja cijene goriva.

Ukazao je i na potrebu kontrole politike cijena i politike uvoza goriva, te istaknuo kako se u BiH puno toga uvozi na načine za koje neki govore da je to spornog kvaliteta.

Đokić smatra da zbog toga treba pojačati ulogu svih županijskih organa i svih organa zaduženih za trgovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close