Sutra se postavlja nova

Blagaj: Crpka se pokvarila nakon samo pola sata rada

Nakon samo pola sata, novopostavljena pumpa je prestala s radom, no stanovnici nemaju razloga za brigu, jer će sutra biti postavljena nova.
Gospodarstvo / Industrija | 30. 01. 2019. u 15:38 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon samo pola sata rada, pokvarila se novopostavljena crpka koju su danas djelatnici JP 'Vodovod' Mostar postavili u koritu rijeke Bune, javili su nam stanovnici Blagaja.

''Nakon samo pola sata rada crpka je prestala s radom. Vjerojatno je došlo do pregrijavanja. Rekli su nam da se traži rješenje, ali ne znam koliko ćemo izdražati. Od odgovrnih nam se nitko nije javio, a radnici ne mogu reći kada će se i kakvo rješenje pronaći, no mora se hitno naći'', rekao je za Bljesak.info stanovnik Blagaja.

Kaže, da će zajedno s predstavnicima lokalne zajednice tražiti hitan sastanak ukoliko se u četvrtak ne riješi problem.

Iz JP 'Vodovod' za Bljesak.info su rekli kako će se ovaj problem riješiti odmah sutra, te da nema razloga za brigu.

''Nešto se dogodilo, ne znamo što, vjerojatno je bila neka naša greška tijekom postavljanja. A najveći nam je problem otkriti uzrok. Jako mi je žao što se ovo dogodilo, našli smo novo rješenje odnosno novu crpku i sutra odmah ćemo krenuti u mijenjanje. Žao mi je ako građani misle nešto pogrešno, ali mi smo tu u službi građana i potrudit ćemo se da se problem što prije riješi'', rečeno nam je iz JP 'Vodovod'.

Kako kažu, ovo je bio jako težak zadatak, te je crpka uz radnike Vodovoda postavljena uz pomoć dizalice i ronioca. Ovakvo postavljanje ali i kvar, kako su rekli za njih predstavlja velike financijske ishode, jer se pored još jedne nove crpke dolazak policije i dizalice mora platiti.

Video: Zamjena crpke

Podsjetimo, u jutarnjim satima u otežanim uvjetima i uz dosta zahtjevan rad radnici JP 'Vodovod' i ronioci 'Leuta', izvršili su demontažu pokvarene i montažu nove vodovodne crpke u korito rijeke Bune u Blagaju.

Ovom crpkom stanovnici Blagaja, točnije oko 500 priključaka, ponovno su trebali dobiti vodu.

Kopirati
Drag cursor here to close