Čitluk

Uspostava i zamjena zemljišne knjige za katastarske općine Bijakovići i Vionica

Jedinica za implementaciju Projekta registracije nekretnina FBiH, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove uputila je poziv za vlasnike nekretnina u općinama Bijakovići i Vionica.
Gospodarstvo / Flash | 31. 01. 2019. u 08:32 Bljesak.info
Kopirati
Foto: Ilustracija / Projekt registracije nekretnina u FBiH

Pozivaju se sve zainteresirane osobe koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u katastarskim općinama Bijakovići i Vionica po novoj izmjeri, a koje odgovaraju nekretninama upisanim u katastarskoj općini SP Šurmanci po staroj izmjeri, da to svoje pravo prijave (...) podneskom u dva primjerka i da podnesu dokaze za to, u suprotnom njihovo pravo neće biti uzeto u obzir prilikom uspostave zemljišnoknjižnog uloška, navodi se u pozivu Općinskog suda u Čitluku.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osobe koje polažu pravo na tim nekretninama mogu navedeni rok na zahtjev produžiti za najmanje slijedećih 90 dana, kako bi im se dala mogućnost da pribave potrebne dokaze.

Ukoliko u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza zemljišnoknjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.

Pozivaju se sve zainteresirane osobe da prijave svoja prava i rješavaju svoje imovinsko-pravne odnose.

Prijavom prava osiguravate sudjelovanje u procesu utvrđivanja prava na Vašim nekretninama. Dobivanjem rješenja o upisu prava i njegovim provođenjem u elektronski vođenoj zemljišnoj knjizi osiguravate apsolutnu zaštitu svojih prava.

Zato su iz Suda pozvali sve zainteresirane da prijave svoja prava na nekretninama i aktivno sudjelujete u daljnjem postupku.

Svi upisi u zemljišne knjige za katastarske općine koje će biti predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige u okviru Projekta registracije nekretnina će se provoditi bez naplate sudskih pristojbi.

Uvid u elektronski vođenu zemljišnu knjigu, te osobna predaja podnesaka sa dokumentacijom moguća je u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Čitluku na adresi: Kralja Tomislava 75, svakim radnim danom od 09 do 14 sati.

Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu: Općinski sud u Čitluku, Zemljišnoknjižni ured,  Kralja Tomislava 75, 88 260 Čitluk

Kopirati