Mostar

Stanovnici Bulevara protiv ugostiteljskog objekta na zelenoj površini

Stanovnici tvrde kako će jedina zelena površina u njihovom naselju biti prenamijenjena u ugostiteljski objekt.
Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2018. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do kada će trajati maltretiranje i ponižavanje građana u naselju Bulevar'', naslov je anonimnog pisma stanara mostarskog naselja Bulevar koje je stiglo na adresu redakcije portala Bljesak.info.

Stotinjak stanara Ulice Husnije Repca tvrde da je ''zbog dugogodišnjeg ignoriranja prava i potreba stanara iz ove ulice došlo je do niza uzurpacija i zloupotreba oko korištenja raznih površina u ovom naselju; od parking mjesta (desetine parking mjesta je dano ugostiteljima, neka su i uzurpirana), pješačkih površina koje se isključivo mogu koristiti za pješački promet, a date su ugostiteljskim objektima, zatim uzurpacije zelenih površina, kolničke površine, tako da je stanarima ovog naselja, uz nepropisno i bahato parkirane automobile, potpuno onemogućen pješački promet, odnosno prilazak objektima u kojima stanuju''.

Stanari kažu da se  eventualni prilazak hitnih službi ulazima zgrada ne može ni zamisliti u ovakvim okolnostima.

Apsurdna rješenja

''Za sve, prije svega, krivimo Urbanizam Grada Mostara, a zatim i nadležne inspekcijske organe, koji su očigledno shvatili da je njihova jedina uloga da budu servis za ispunjavanje svih hirova i nezakonitih zahtjeva i prohtjeva 6-7 vlasnika ugostiteljskih objekata, koji su u poslovnim prostorima pod najmom, nasuprot 10 puta brojnijim stanarima zgrada, koji su uredno otkupili stanove i vlasnici su svojih objekata i uz to uredno izvršavaju sve obaveze prema Gradu i drugim javnim firmama i institucijama. Zbog takvog ponašanja Odjela za urbanizam i njegovih službenika, donošenjem niza upitnih i problematičnih rješenja i odluka praktično su onemogućili normalan život u ovom naselju, te ga doveli do apsurda i do te točke da će se ovo pitanje morati energično rješavati, ako se ne želi izazvati revolt građana'', navode u svom pismu stanari Bulevara.

Stanovnici tvrde kako će jedina zelena površina u njihovom naselju biti prenamijenjena u ugostiteljski objekt.   

Foto: Skyscrapercity.com / Navodni izgled ugostiteljskog objekta

''Da sve bude još gore, u tijeku je vrlo problematična i suluda realizacija plana bahatog ugostitelja, koju je očigledno podržao Urbanizam Grada, da se izvrši uzurpacija jedine preostale zelene površine u naselju Bulevar, između kamene zgrade i autobuskog stajališta na Bulevaru. Budući vlasnik, naravno planira zelenu površinu pretvoriti u ugostiteljski objekt (kako genijalno), a ponavljamo radi se o jedinoj zelenoj površini u ovom naselju, pa i šire. Za ovaj slučaj važno je istaknuti i da se radi o vlasniku ugostiteljskog objekta koji je nebrojeno puta prijavljivan za narušavanje javnog reda i mira u starom dijelu grada, gdje posjeduje sličan objekt, a takvom licu, genijalci iz Urbanizma, odobravaju zauzimanje nove zelene površine. Izgleda da su se bahati i kako se čini vrlo korumpirani službenici Urbanizma Grada Mostara (postoje brojne i ozbiljne indicije o tome) oglušili na sva naša upozorenja i zahtjeve da nam omoguće normalan život, te ćemo i mi morati poduzimati i drastičnije mjere'', kažu u anonimnom pismu stanari naselja Bulever.

Zašto je gradu bitniji jedan ugostitelj od stanara

Pitaju se je li netko upoznat na osnovu kojih kriterija se dodjeljuju te zelene površina, te jesu li transparentni ti kriteriji.  Nije im jasno zašto se u jednom djelu grada uklanjaju privremeni objekti i zelene površine, dok se na Buleveru, prema njihovim riječima događa upravo suprotno.

''Za što je Gradu bitniji jedan ugostitelj koji će uposliti službeno jednog ili vjerojatnije niti jednog radnika naspram 100 obitelji nastanjenih na Bulevaru'', pitaju se stanari u pismu koje su nam poslali.

Na internetu su se pojavile fotografije kako bi mogao izgledati taj objekt. Navodno će u sklopu kafića biti postavljen autobus.

Gradu Mostaru smo poslali upit na ovu temu, te ćemo objaviti odgovor kad se Grad očituje.

Kopirati
Drag cursor here to close