Nekoliko mjeseci

Izolacija istočne obale Mostara: Linije gradskog prijevoza se izmještaju na Bulevar

Iz smjera juga autobusi će voziti Titovom ulicom do Lučkog mosta, preko Lučkog mosta, zatim Bulevarom pored naselja Šemovac, preko Španjolskog trga do hotela 'Ero', preko Carinskog mosta
Gospodarstvo / Flash | 17. 10. 2017. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom izvođenja novih radova na izgradnji kolektora duž Ulice maršala Tita doći će do izmjene prometovanja javnog gradskog prijevoza u Mostaru.

Kako bi radovi trebali istovremeno započeti na lokaciji od Lučkog mosta prema parku Alekse Šantića, te od benzinske crpke kod naselja Bejrut prema nekadašnjoj robnoj kući ''Razvitak'', tako će središnji dio istočne obale grada na Neretvi ostati izoliran od gradskog prijevoza prijevoznika ''Mo-bus''.

Brojni stanovnici, zaposleni, umirovljenici, učenici osnovnih i srednjih škola koji koriste javni gradski prijevoz morat će koristiti autobusna stajališta duž Bulevara ili se snalaziti na druge načine kako bi došli do odredišta.

Kako je rekao direktor poduzeća ''Mo-bus'' Damir Marić za Bljesak.info, dosadašnje izvođenje radova je itekako utjecalo na to poduzeće zbog izmještanja raznih linija sa standardne trase kretanja, ali i na financijsko poslovanje.

"Nažalost, ne možemo utjecati na dinamiku izvođenja radova, te nastojimo koliko god je moguće izaći ususret našim korisnicima, stanovnicima Mostara i prigradskih naselja. U stalnim smo pregovorima sa Gradom Mostarom, Policijskom upravom Mostar, izvođačima radova kako bismo iznašli najbolje rješenje u skladu sa situacijom na terenu", rekao je Marić.

Kako je dogovoreno na sastancima predstavnika Grada Mostara, izvođača radova, Policijske uprave Mostar, autobusne postaje svi bi trebali uložiti dodatne napore kako bi se prevazišla situacija sa gradskim, prigradskim, međugradskim i međunarodnim bus linijama u narednih nekoliko mjeseci, dok trasa barem preko trga Musala ne bude prohodna prema sjeveru i sa sjevera prema gradu i dalje na jug.

Gradske i prigradske linije koje su prometovale Titovom ulicom bit će izmještene na Bulevar. Iz smjera juga autobusi će voziti Titovom ulicom do Lučkog mosta, preko Lučkog mosta, zatim Bulevarom pored naselja Šemovac, preko Španjolskog trga do hotela ''Ero'', preko Carinskog mosta, autobusna postaja, te dalje prema sjeveru. Iz smjera sjevera prema jugu, autobusi će ići istom trasom kretanja.

Bit će uspostavljena privremena bus stajališta na Lučkom mostu (iz smjera juga), zatim na Bulevaru (regularno bus stajalište kod Franjevačke crkve), kod Španjolskog trga, kod Carinskog mosta (ispred pekarnice). Novi smjer kretanja autobusa gradskog prijevoza bit će primjenjen od srijede 18. listopada pa do prohodnosti Titovom ulicom, odnosno do okončanja radova i vrijedi za oba smjera kretanja (sjever-jug i jug-sjever).

Kopirati
Drag cursor here to close