Pokrenut postupak

Slučaj Bulevar: Još nije izdano odobrenje za formiranje ljetne bašte

Čuljak je rekao kako je investitor podnio zahtjev za zauzimanje površine u cilju formiranja ljetne bašte.
Gospodarstvo / Flash | 19. 04. 2018. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nije izdano odobrenje za formiranje ljetne bašte na Bulevaru'', rekao je za Bljesak.info Zdravko Čuljak, šef Službe za građevinske propise za Bljesak.info.

Čuljak je rekao kako je investitor podnio zahtjev za zauzimanje površine u cilju formiranja ljetne bašte na parcelama označenim kao k.č. 46/30 točnije u ulici B.N.R. br. 57 u Mostaru za vremensko razdoblje od 1.5.2018.godine do 31.10.2018.godine.

''Po navedenom zahtjevu pokrenut je postupak i zatražilo se stručno mišljenje od Agencije „Stari grad“ Mostar, te se prikuplja potrebita dokumentacija što govori da je postupak još u tijeku i da nije izdano odobrenje po traženom zahtjevu'', objasnio je Čuljak.

Podsjećamo, stanari Bulevara javili su se portalu Bljesak.info tvrdeći kako će jedina zelena površina u njihovom naselju biti prenamijenjena u ugostiteljski objekt.

''U tijeku je vrlo problematična i suluda realizacija plana bahatog ugostitelja, koju je očigledno podržao Urbanizam Grada, da se izvrši uzurpacija jedine preostale zelene površine u naselju Bulevar, između kamene zgrade i autobuskog stajališta na Bulevaru. Budući vlasnik, naravno planira zelenu površinu pretvoriti u ugostiteljski objekt (kako genijalno), a ponavljamo radi se o jedinoj zelenoj površini u ovom naselju, pa i šire. Za ovaj slučaj važno je istaknuti i da se radi o vlasniku ugostiteljskog objekta koji je nebrojeno puta prijavljivan za narušavanje javnog reda i mira u starom dijelu grada, gdje posjeduje sličan objekt, a takvom licu, genijalci iz Urbanizma, odobravaju zauzimanje nove zelene površine. Izgleda da su se bahati i kako se čini vrlo korumpirani službenici Urbanizma Grada Mostara (postoje brojne i ozbiljne indicije o tome) oglušili na sva naša upozorenja i zahtjeve da nam omoguće normalan život, te ćemo i mi morati poduzimati i drastičnije mjere'', naveli su tad u svom pismu stanovnici Bulevara.

Nije im jasno zašto se u jednom djelu grada uklanjaju privremeni objekti i zelene površine, dok se na Buleveru, prema njihovim riječima događa upravo suprotno.

''Za što je Gradu bitniji jedan ugostitelj koji će uposliti službeno jednog ili vjerojatnije niti jednog radnika naspram 100 obitelji nastanjenih na Bulevaru'', pitali su se stanari u pismu koje su nam poslali.

Kopirati
Drag cursor here to close