Obradović: Ako želite vidjeti kako fukcionira pravi katastar, otiđite u Čapljinu

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove zemljišnu administraciju procjenjuje prema stanju podataka u katastru
Gospodarstvo / Flash | 18. 02. 2020. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Željko Obradović, desno

''Čapljina je najbolji primjer kako katastar funkcionira i kako treba izgledati'', potvrdio je za CIRP/Bljesak.info ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović, komentirajući stanje u zemljišnoj administraciji Federacije BiH.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove zemljišnu administraciju procjenjuje prema stanju podataka u katastru, a ravnatelj Obradović naglasio je kako je iznimno važno da podatci u katastru, na terenu i u zemljišnoj knjizi budu usklađeni jer su oni osnova ukupnog gospodarstva države.  Posebno je pohvalio čapljinski katastar kazavši kako je najbolji u čitavoj Federaciji Bosne i Hercegovine.

''Ako želite vidjeti kako se to radi, otiđite u Čapljinu'', izjavio je Obradović.

Upravo je Čapljina, prvi grad u Federaciji BiH koji se uhvatio u ''koštac'' sa rješavanjem zemljišne administracije. Građani Čapljine su imali obvezu samo prijaviti se, a umjesto oko 1 200 KM koje su potrebne za regulaciju samo jednog zemljišta, sve su dobili besplatno.

''Ponosni smo što uspješno privodimo kraju tako velik i kompliciran posao, a poglavito što će sređivanje zemljišnih knjiga i katastra doprinjeti porastu investicija što će svakako utjecati na razvoj čapljinskog gospodarstva'', izjavio je gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić, dodavši da osim ogromne uštede novca, Čapljinci sada mogu bez problema prodavati svoja zemljišta i objekte, a strani investitori bez ikakvih prepreka mogu ulagati u Cvijet Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close