Vlada FBiH

Nema prekida odlaganja otpada do dobivanja okolišne dozvole na Deponiji

Vlada je preporučila gradonačelniku Mostara da pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti direktora Deponije zbog nesavjesnog poslovanja i postupanja u radu, te zbog odbijanja grant sredstava Svjetske banke.
Gospodarstvo / Flash | 28. 11. 2019. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prihvativši informaciju Federalnog ministarstva okoliša i turizma o trenutnom stanju poslovanja JP Deponija d.o.o. Mostar, Vlada FBiH je preporučila Federalnoj upravi za inspekcijske poslove da prati dosadašnje propisane mjere iz okolišne dozvole, te da, zbog javnog interesa, ne bude prekinuto odlaganje komunalnog otpada do rješavanja prethodnog pitanja, odnosno ishodovanja vodnog akta od strane Agencije za vodno područje Jadranskog mora i dopune Zahtjeva za izdavanje okolišne dozvole u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša.

Vlada je preporučila gradonačelniku Mostara da pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti direktora Deponije zbog nesavjesnog poslovanja i postupanja u radu, te zbog odbijanja grant sredstava Svjetske banke, poručeno je sa sjednice Vlade Federacije BiH održane u Sarajevu. 

Podsjetimo, federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo je poziv za uključivanje javnosti u proces odlučivanja vezan za izdavanje okolišne dozvole za deponiranje krutog komunalnog otpada na lokaciji Vrapčići b.b., Mostar.

Ministarstvo je poziv objavilo nakon zaprimanja zahtjeva za izdavanje dozvole 14. listopada od strane JP Deponija d.o.o. Mostar.

Aktivisti građanske inicijative 'Jer nas se tiče' pozvali su građane da daju primjedbe za okolišnu dozvolu, kako bi spriječili njezino izdavanje.

''Riječ je o deponiji koja nema bilo kakav legitimitet ostati na tome mjestu, jer zdravlje građana nema cijenu, zato uzmite list papira, napišite svoje mišljenje, bilo u vlastito ime ili pak u ime udruženja ili neke organizacije koju zastupate i pošaljite ga poštom na adresu naznačenu na slici. Ne trebate se pitati 'zar i ja, pa mene to izravno ne tangira'. Svi smo involvirani, jer ako olujno jugo donese pijesak iz Afrike, nemojte misliti da kancerogene čestice sa deponije ne dospijevaju i do vaših dvorišta i zgrada'', navode iz inicijative.

Inače, Inicijativa ponovno organizira na deponiji Uborak organizira mirni prosvjed u nedjelju. 

Kopirati
Drag cursor here to close