Ministarstvo poziva

Građani pozvani da se uključe u izdavanje okolišne dozvole Deponije

Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole koji je rađen sa konzultantskom firmom OKON d.o.o. Mostar, doživio je tri dopune.
Gospodarstvo / Flash | 27. 11. 2019. u 19:49 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo je poziv za uključivanje javnosti u proces odlučivanja vezan za izdavanje okolišne dozvole za deponiranje krutog komunalnog otpada na lokaciji Vrapčići b.b., Mostar.

Ministarstvo je poziv objavilo nakon zaprimanja zahtjeva za izdavanje dozvole 14. listopada od strane JP Deponija d.o.o. Mostar.

Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole koji je rađen sa konzultantskom firmom OKON d.o.o. Mostar, doživio je tri dopune.

U istom se navodi kako su ''sva mjerenja parametara okoliša pokazala da JP Deponija u svom radu nema štetnih utjecaj na okoliš''.

Aktivisti građanske inicijative 'Jer nas se tiče' pozvali su građane da daju primjedbe za okolišnu dozvolu, kako bi spriječili njezino izdavanje.

''Riječ je o deponiji koja nema bilo kakav legitimitet ostati na tome mjestu, jer zdravlje građana nema cijenu, zato uzmite list papira, napišite svoje mišljenje, bilo u vlastito ime ili pak u ime udruženja ili neke organizacije koju zastupate i pošaljite ga poštom na adresu naznačenu na slici. Ne trebate se pitati 'zar i ja, pa mene to izravno ne tangira'. Svi smo involvirani, jer ako olujno jugo donese pijesak iz Afrike, nemojte misliti da kancerogene čestice sa deponije ne dospijevaju i do vaših dvorišta i zgrada'', navode iz inicijative.

Inače, Inicijativa ponovno organizira na deponiji Uborak organizira mirni prosvjed u nedjelju.

Kopirati
Drag cursor here to close