Šutnja iz Vodovoda

Mostar: Voda smrdi, Vodovod poklapa slušalicu

''Znam da se u ljetnim mjesecima voda zamuti i da je vodostaj nizak i da se zbog toga dodaje klor. A je li to štetno po naše zdravlje ne znam, samo znam da voda ne valja'', rekao je naš čitatelj.
Gospodarstvo / Flash | 01. 08. 2018. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Voda mi je zamućena i 'čuje' se na naftu. Kad pijete vodu  imate osjećaj isto kao da vam je netko stavio u nju ulje od motorke'', počinje priču naš ogorčeni čitatelj iz Mostara.

Čitatelj tvrdi kako je voda mutna i kako se na trenutke razbistri, ali kako se voda i dalje čuje. Tvrde da je osoba koja je konzumirala ovu vodu se razboljela i dobila stomačne tegobe.

Šaht netaknut

''Znam da se u ljetnim mjesecima voda zamuti i da je vodostaj nizak i da se zbog toga dodaje klor. A je li to štetno po naše zdravlje ne znam, samo znam da voda ne valja'', rekao je naš čitatelj.

Službeno se obratio Vodovodu Mostar navodeći kako već 15-20 dana ima problema s vodom, odakle su najprije rekli kako je do njega, odnosno do njegovih cijevi.

Hoće li izaći na teren još uvijek ne zna.

''Bili su radovi u blizini naše zgrade i od tada voda ne valja. Vodu ne pijem, a ne znam ni smijem li se kupati. Što ako su u vodu dospjele fekalije. Rekli su mi doći će majstor vidjeti što je problem, međutim nije dolazio. Šah je netaknut'', ističe naš čitatelj.

Foto: Bljesak.info / Mjesto vršenja sanacije vodovodnih cijevi prije par tjedana 

Sumnja da se su se pomještale fekalije s vodom.

Vodovod nam poklapa slušalicu

Obratili smo se i Vodovodu Mostar odakle nam ništa nisu htjeli reći o ovome problemu. Nakon što smo se predstavili i rekli zašto zovemo preusmjerili su nas na broj na koji se nitko nije javio.

Opet smo pokušali dobiti broj s internet stranice, no  bezuspješno. Tri puta su nam čak i digli i poklopili slušalicu, a na ostalih 10-tak poziva nisu se javili.

Prokuhavamo na svoju ruku

Naš čitatelj s početka priče nije usamljen u mišljenju da je voda u Mostaru neispravna za piće.

''Voda se ne bi trebala imati okus kad je pijete. Međutim, posljednjih dana voda se baš ''čuje''. Imam malo dijete i primorana sam kupovati vodu i prokuhavati je. Ne želim da mi se dijete razboli'', smatra naša čitateljica.

Foto: Bljesak.info / Šaht nitko nije otvarao 

Podsjećamo, kako je velik problem nastao zbog zagađene vode u prigradskim naseljima Salakovac, Prigrađani i Podgorani koji se vodom opskrbljuju s izvorišta Salakovac.

Rezultati analize vode u mostarskim naseljima Salakovac, Prigrađani i Podgorani pokazali su kako voda nije higijenski ispravna, te je Sanitarna inspekcija Grada Mostara poduzela hitne mjere po kojima Vodovod Mostar treba isključiti vodu u ovim naseljima, iako su iz Vodovoda ranije tvrdili suprotno, odnosno da je voda ispravna.

Kopirati
Drag cursor here to close