Problem s vodom u Mostaru

Mještani blokirali ceste: 'Tražimo sastanak s odgovornima'

''Tražimo od Vodovoda i nadležnih institucija, te gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića, da se odazovu na sastanak sa lokalnim stanovništvom koji će se održati u srijedu, 25. srpnja, u 19 i 30 sati, u naselju Podgorani kod džamije'', poručili su
Gospodarstvo / Flash | 24. 07. 2018. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani naselja Salakovac, Prigrađani i Podgorani, izvršili su kratkotrajnu blokadu lokalnog puta Salakovac - Prigrađani – Podgorani kao rezultat  nezadovoljstva i revolta zbog, kako navode,  višemjesečnog ignorantskog odnosa vodovoda i nadležnih službi zbog zagađenosti vode.

''Tražimo od Vodovoda i nadležnih institucija, te gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića, da se odazovu na sastanak sa lokalnim stanovništvom koji će se održati u srijedu, 25. srpnja, u 19 i 30 sati, u naselju Podgorani kod džamije'', poručili su mještani ovih mostarskih naselja.

Ukoliko ne dođe do rješavanja navedenog problema, kako dodaju, sljedeći korak je blokada magistralnog puta M17 u mjestu Salakovac.

Podsjećamo, rezultati analize vode u mostarskim naseljima Salakovac, Prigrađani i Podgorani pokazali su kako voda nije higijenski ispravna, te je Sanitarna inspekcija Grada Mostara poduzela hitne mjere po kojima Vodovod Mostar treba isključiti vodu u ovim naseljima, iako su iz Vodovoda ranije tvrdili suprotno, odnosno da je voda ispravna.

''Uočeni su određeni nedostaci što se tiče mikrobiologije, te smo nakon dobivanja rezultata analize poduzeli hitne mjere prema kojima smo Vodovodu Mostar naložili da u roku od jednog dana isključe vodu'', rekla je ranije za Bljesak.info Kemija Srko, inspektorica Općinske inspekcije Grada Mostara.

Srko nije željela komentirati detalje analize, te ranije navode o postojanju određenih fekalnih bakterija kao i bakterije Escherichia coli, te je istaknula kako će Vodovod osigurati pitku vodu, dok se cijela ova situacija ne riješi.

''Vodovod  Mostar, prema rješenju koje je naložila Općinska inspekcija, treba mještanima osigurati cisterne s ispravnom vodom sve dok se ne riješi ova situacija. Mi ćemo sa županijskim Zavodom za zdravstvenu zaštitu i sa Vodovodom Mostar ponovno uzeti uzorke sa svih točaka s kojih se vrši opskrba te ćemo uraditi i dodatne analize u Sarajevu'', rekla je Srko i dodala kako bi rezultati trebali biti gotovi do kraja ovog tjedna.

Rezultati analize su, kako je i ranije potvrđeno portalu Bljesak.info, pokazali kako voda u naseljima Salakovac, Prigrađani i Podgorani nije ispravna, odnosno da nije za piće, no do detaljne analize, unatoč svakodnevnim pozivima novinara i mještana ovih naselja, nismo ranije mogli doći.





Kopirati
Drag cursor here to close