Demant

Mostarci ipak ne piju mulj

Mreža Naše društvo zatražila je da Oslobođenje ispravi pogrešne navode u tekstu.
Gospodarstvo / Flash | 27. 02. 2020. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mreža Naše društvo nikada nije tvrdila da se sastojak PCB nalazi u vodi za piće'', poručio je Husein Oručević demantirajući tekst objavljen u ''Oslobođenju'' naziva ''Mostarcima mulj umjesto čiste vode''. 

Naime, Oručević navodi kako je pogrešno citirana izjava ''Krili su tri mjeseca od građana dokument o prisustvu PCB-a u vodi, a osim PCB-a nalaze se i drugi vrlo opasni mutogeni kancerogeni elementi, priča Husein Oručević iz Našeg društva''.

Mreža Naše društvo zatražila je da ''Oslobođenje'' ispravi pogrešne navode u tekstu. 

''Pogrešan navod izazvao je reakciju JP Vodovod u kojem jako dobro znaju da se PCB spominjao u kontekst mulja, a ne pitke vode. Ono o čemu smo informirali javnost Mostara je analiza mulja na mostarskom pročišćivaču koja je naručena od strane J.P. Vodovod u ožujku mjesecu 2019. godine. U analizi stoji da je u spomenutom mulju pronađen kancerogeni i mutogeni sastojak PCB, i to količini sedam puta većoj no što je to dozvoljeno. J.P. Vodovod i Grad Mostar su ovaj dokument skrivali od očiju javnosti, sve do trenutka kada je Mreža Naše društvo skrivani dokument predstavila javnosti Mostara i BiH na konferenciji za novinare krajem mjeseca svibnja 2019. godine'', navodi se u demantu. 

''Ovom temom se trenutno bavi Tužiteljstvo HNŽ-a, a što se tiče pitke vode, više informacija javnost može saznati iz Izvješća Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a'', zaključeno je u demantu. 

Kopirati
Drag cursor here to close