Kada cesta postane jezero

Loše ceste, loš i biznis

Sanirajte jezera na cestama dok su suha
Gospodarstvo / Flash | 16. 07. 2020. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potrebna je hitna sanacija lokalnih prometnica u Mostaru poručuje Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH), koja u svom priopćenju podsjeća javnost i nadležne da je krajnje vrijeme za konačna rješenja.

''Ovim putem želimo podsjetiti javnost i pozvati nadležne na konačno saniranje dijela magistralne prometnice od Avijatičarskog mosta do priključenja na M 17 na Bišću polju, u visini poduzeća Sjemenarna. Većini vozača je poznato da se poslije velikih kiša na toj dionici ceste stvori 'jezero' koje otežava prolazak vozila, jer je u tim situacijama desna strana kolnika, iz pravca Mostara, praktično neprohodna za osobna vozila, a velike probleme imaju i ona veća'', kažu iz Asocijacije poduzetnika.


Podsjećaju kako se na tom području nalazi i veliki broj firmi čiji je svakodnevni rad uvelike opterećen zbog  voda koje se tu nakupljaju i vrlo sporo povlače.

''U pravilu, kad se vrate sezone kiša, o ovome problemu će svi pričati, slikati, od nemoći zbijati šale, ali smatramo kako je došlo vrijeme za njegovo konačno trajno i kvalitetno rješenje. Ne treba biti posebno stručan da bi se zaključilo kako je suho ljetno doba idealno vrijeme da se ovaj prometni problem sanira'', kažu poduzetnici.

Isti problem, ističu, javlja se i na području Zalika, ispod nadvožnjaka, također na izlazu prema cesti M17, ali nije tajna, kažu da sličnih problema ima u još nekim dijelovima na širem području Grada Mostara.

''Također želimo ukazati i na potrebu da se češće i kvalitetnije obnavljaju i održavaju lokalne ceste prema svim prigradskim naseljima, a primjer loše lokalne ceste je ona koja povezuje naselja Buna i Blagaj, kojom svakodnevno prometuje veliki broj vozila. Nije ovo, naravno, jedini slučaj lokalne ceste koja vapi za rekonstrukcijom, ali je ilustrativan i mnogima dobro poznat, te ovim putem ukazujemo na potrebu djelovanja odgovornih'', poručuju poduzetnici pozivajući na što hitnije djelovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close