Nema zatvaranja granica

Svi međunarodni granični prijelazi sa Srbijom u funkciji

Zbog straha od širenja koronavirusa, na svim graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe na graničnim prijelazima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 12. 03. 2020. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi međunarodni granični prijelazi sa Srbijom su u funkciji, potvrdio je BIHAMK.

Ipak, zbog straha od širenja koronavirusa, na svim graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe na graničnim prijelazima.

U tijeku su deminerski radovi na magistralnoj cesti Pelagićevo-Gradačac (kod mjesta Turić), zbog čega radnim danima u vremenu od 08.00 do 15.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa.

Na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacijskih radova od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16.00 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava prometa zbog sanacijsih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, u vremenu od 09.00 do 15.00 sati.

Na putnom pravcu Jablanica-Mostar (u mjestu Potoci), zbog izvođenja neophodnih radova od 08.00 do 16.00 sati vozila prometuju naizmjenično-jednom trakom.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Vozačima se preporučuje da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na GP Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je prmet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Srbija obustavila promet na pojedinim graničnim prijelazima s Hrvatskom

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa Srbija je od danas obustavila sav promet na graničnim prijelazima s Hrvatskom i to Ilok-Neštin, Ilok-Sot i Ilok-Ljuba te i na riječnim graničnim prijelazima Novi Sad i Bezdan, priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

U priopćenju se navodi da se promet nastavlja odvijati na graničnim prijelazima Bajakovo-Batrovci, Tovarnik-Šid i Ilok-Bačka Palanka.

Inače, od jutros također u 7 sati zatvoren je cestovni prijelaz Batina-Bezdan, a također zatvoreni su i željeznički prijelaz Erdut-Bogojevo te riječni prijelaz Apatin, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close