Stanje na cestama

Očekuju se gužve prema skijalištima

AutoMoto / Stanje na cestama | 18. 01. 2020. u 09:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost na dionicama uz rijeke Vrbas, Drinu, Bosnu, Lašvu i Spreču, kao i šire područje Sarajeva, Bihaća, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Petrovca, Kiseljaka, Viteza, Bugojna i Žepča. Upozorava se i na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje oprezna vožnja. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05 do 21 sat. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktualnih radova sporije se prometuje i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pojačana frekvencija vozila tijekom dana očekuje se na putevima koji vode prema ski centrima i zimskim izletištima.

Kopirati
Drag cursor here to close