Turizam u SBŽ

Skijalište Rostovo sve popularnije među ljubiteljima zimskih sportova

Rostovo je jedan od sedam srednjobosanskih ski centara, a smješten je između Novog Travnika i Bugojna.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2020. u 09:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ski centar "Rostovo", u središnjoj Bosni, odličan je izbor za sve posjetitelje, koji zimski odmor žele provesti u prirodnom planinskom ambijentu i obiteljskoj atmosferi, bez mnogo gužve i galame, ističu u Turističkoj zajednici Srednjobosanske županije (SBŽ).

''Ovo skijalište, idealno je za one koji prvi put žele osjetiti čari zimskih sportova, ali ni oni iskusniji neće ostati ravnodušni na prelijepe staze. Prostrani predjeli prekriveni snijegom, blagi spustovi i autentične bosanske kuće, te mir i tišina, upravo je ono što Rostovo izdvaja od drugih'', kaže glasnogovornica Turističke zajednice SBŽ-a Aldijana Dizdar.

Rostovo je jedan od sedam srednjobosanskih ski centara, a smješten je između Novog Travnika i Bugojna. Put ka ovom ski centru je dobro očišćen i promet se odvija neometano, a udaljen je od Sarajeva 110 km, od Mostara 120 km, od Zenice 60 km i od Splita 160 km, ističu u Turističkoj zajednici SBŽ-a.

Ski-centar posjeduje dva ski-lifta, dužine 600 i 800 metara, koji imaju kapacitet od 1.500 skijaša na sat, ali trenutno je u pogonu samo jedan lift.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a staza je opremljena reflektorima te je omogućen i doživljaj noćnog skijanja.

Instruktor skijanja Smajo Duraković ističe da interes za skijanje na Rostovu svake godine raste, navodeći da u školi skijanja prednjače gosti iz Hrvatske, ali je, također, pohađaju i brojni domaći turisti.

Skijalište je dio turističkog kompleksa, sa smještajnim kapacitetom za 150 osoba, a etno selo dodato obogaćuje boravak posjetitelja.

Rukovoditelj Ski-centra "Rostovo" Rusmir Kurbegović kaže da je zadovoljan početkom skijaške sezone, te da je kompletan turitički kompleks trenutno u fazi uređenja postojećih smještajnih kapaciteta.

Iz ovog ski-centra, također, najavljuju nove turističke ponude i sadržaje koji će obogatiti boravak gostiju.

Kopirati
Drag cursor here to close