Do daljnjeg

Zbog ukidanja raskrižja sa semaforom, Čapljinci vozački moraju polagati u Stocu

Novonastala situacija autoškolama će donijeti dodatne troškove, ali, kako je naveo Božić, problem je i s onim kandidatima koji posljednji ispit nisu prošli te će im morati pružiti dodatne sate na stolačkim ulicama.
AutoMoto / Flash | 14. 12. 2018. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradnjom kružnog toka u Tasovčićima, na magistralnoj cesti M-17, uklonjeno je posljednje raskrižje sa semaforima u Čapljini, čime je ovaj hercegovački gradić izgubio status ispitnog mjesta za polaganje vozačkog ispita.

Potvrđeno je to iz resornog ministarstva, iz kojeg  je poručeno da je zakonska regulativa vrlo jasna te da se ''moraju ponašati u skladu s važećim zakonskim propisima''.

Zdenko Božić, vlasnik jedne autoškole iz Čapljine, kazao je za Dnevni Avaz da službeno od nadležnih instanci još nije stigao dopis kojim se obustavlja polaganje završnog ispita za vozače, ali da su stvari jasne.

''Nažalost, naši kandidati morat će na polaganje ići u Stolac, jer Čapljina nema više nijedno semaforizirano raskrižje. Da li je nastao šum u komunikaciji između nadležnih i čija je to neodgovornost, ne znam'', kazao je Božić.

Novonastala situacija autoškolama će donijeti dodatne troškove, ali, kako je naveo Božić, problem je i s onim kandidatima koji posljednji ispit nisu prošli te će im morati pružiti dodatne sate na stolačkim ulicama.

''Iskreno se nadam da je ovo samo privremeno, već smo ostvarili kontakt s nadležnima u Općini i obećano nam je da će na jednoj lokaciji biti postavljeni semafori'', dodaje Božić.

Čapljinski načelnik Smiljan Vidić rekao je da se ova situacija, možda, mogla i izbjeći, ali da su im iz poduzeća ''Ceste FBiH“ rekli da će im donirati semafore koji su uklonjeni s ovoga raskrižja.

''Nakon toga obavijestili su nas da su semafori njihovo stalno sredstvo i da nam ih, praktično, ne mogu donirati. Stoga, jedino što nam je preostalo jeste da pokrenemo postupak javne nabavke koji iziskuje dodatno vrijeme. Već smo u koordinaciji sa PU Čapljina odredili lokaciju za semafore i vjerujem da će Čapljinci već početkom sljedeće godine u svom gradu moći pristupiti polaganju vozačkog ispita'', rekao je Vidić.

Kopirati
Drag cursor here to close