Prvo izdanje Croatia Rallyja

Ogier:  Nisam mislio da ću pobijediti

AutoMoto / Flash | 25. 04. 2021. u 17:39 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatne stvari su se događale trećeg, posljednjeg dana prvog izdanja Croatia Rallyja.

Aktualni, svjetski prvak,  Sebastien Ogier je na kraju dana pobjednik.

Ogier je do svoje 51. pobjede u karijeri došao iako je u jednom trenutku izgledalo kako njegov automobil neće doći do cilja.

U jutarnjim satima kada je krenuo s Velesajma u Zagorje na zadnju etapu, Francuz se neoprezno prestrojavao, pa je naletio na jedno osobno vozilo. Na njegovoj 700.000 eura vrijednoj Toyoti Yaris stradala je čitava suvozačeva strana, na kojoj su razbijena vrata i dio karoserije.

Ogier i njegov suvozač kasnije su se zaustavili kraj ceste i trakama su polijepili karoseriju na vozilu kako bi mogli nastaviti reli.

 

Šef momčadi Jari-Matti Latvala nije bio previše uznemiren u tom trenutku.

"Inženjeri i dizajneri ulažu velike napore kako bi aerodinamika djelovala u automobilu. Protok zraka nije bio najbolji, ali ne znam koliko je to utjecalo na brzinu. Međutim, Sebastien Ogiera poznajem već jako dugo, znam da je profesionalac i da će učiniti  sve da ostvari pobjedu", govorio je u jutarnjim satima Latvala i bio je u potpunosti u pravu.

Elfyn Evans koji je bio najbrži na 17. i 18. brzincu je odrađivao sjajan posao, činilo se kako bi mogao biti veliko iznenađenje, međutim jedna greška Velšanina je skupo koštala.

"Pomislio sam u jednom trenutku kako sve ono što sam napravio u ova tri dana neće biti dovoljno za pobjedu. Možda nam je posljednja greška Elfyna donijela pobjedu, ali mislim da je tijekom vikenda cijela momčad napravila nevjerojatan posao. Emocije nakon jedne ovakve utrke su strašno jake, jer smo puno toga prošli ovaj vikend. Posebno u petak i nedjelju, ali se valjda zato bavimo ovim sportom, zbog osjećaja, emocija", kaže Ogier koji je svoj prvi reli vozio još tamo 2008. godine u Meksiku.

Kopirati
Drag cursor here to close