WRC Croatia Rally 2021

Ogier slavio na Croatia Rallyju

Uoči posljednjeg brzinca Velšanin Elfyn Evans (Toyota) je imao 3.9 sekunde prednosti u odnosu na Ogiera, ali je na zadnjem zavoju relija pogriješio i izgubio pobjedu za samo šest desetinki.
AutoMoto / Flash | 25. 04. 2021. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) pobijedio je u nedjelju u prvom izdanju Croatia Rallyja, trećem natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju.

Uoči posljednjeg brzinca Velšanin Elfyn Evans (Toyota) je imao 3.9 sekunde prednosti u odnosu na Ogiera, ali je na zadnjem zavoju relija pogriješio i izgubio pobjedu za samo šest desetinki, a Ogier je došao do 51. trijumfa u karijeri.

Tako je Evans završio na drugoj poziciji (+0.6), a treće mjesto osvojio je Thierry Neuville (Hyundai) sa +8.1 sekundi slabijim vremenom, koji je odlično vozio na zadnjem brzincu, ali se je u jednom trenutku izvrtio na stazi te je izgubio nekoliko dragocjenih sekundi.

Foto: Bljesak.info / Croatia Rally, treća etapa Svjetskog prvenstva u reliju (WRC)

Pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) bio je četvrti sa minutu i 25.1 sekundi zaostatka.

Ogier je bio vodeći nakon prva dva dana relija, odnosno nakon 16 od 20 predviđenih brzinskih ispita. U nedjelju, posljednji dan, ušao je sa 6.9 sekundi prednosti pred momčadskim kolegom Britancem Elfynom Evansom, te 10.4 sekundi ispred Belgijca Thierrya Neuvillea (Hyundai).

Foto: Bljesak.info / Croatia Rally, treća etapa Svjetskog prvenstva u reliju (WRC)

Ogier je na putu do današnjeg prvog brzinca imao manju prometnu nesreću na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik. Svjetski prvak se kretao prema istoku, a onda se pokušao prestrojiti u desnu traku i tada je na njega naletio osobni automobil, koji je udario u stražnji dio Ogierove Toyote. Nitko nije ozlijeđen, a Ogierov automobil je osposobljen za nastavak utrke, ali to je vjerojatno utjecalo na upravljivost, a daljnje dragocjene sekunde izgubili su na 18. brzinskom ispitu gdje je Evans preuzeo inicijativu i preskočio ih.

Kopirati
Drag cursor here to close