kamp s raseljenim osobama

Zračni napad u Jemenu, najmanje 45 mrtvih

Vijesti / Flash | 30. 03. 2015. u 17:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 45 osoba je poginulo i 65 ih je povrijeđeno u zračnom napadu u ponedjeljak na kamp za raseljene osobe u pokrajini Hajja, na sjeverozapadu Jemena, prema novom bilansu Međunarodne orgnizacije za izbjeglice (IOM).

''IOM navodi 45 poginulih među raseljenim osobama i 65 ozlijeđenih'', rekao je za novinsku agenciju AFP Joel A. Millman, zadužen za tisak, koji je precizirao da je 75 službenika IOM-a na licu mjesta da pomognu žrtvama.

Koalicija devet arapskih zemalja na čelu sa Saudijskom Arabijom je u četvrtak pokrenula zračne napade u Jemenu, kako bi spriječila, priopćila je ona, šiitske pobunjenike Hute da uspostave proiranski režim u zemlji na granici sa saudijskom kraljevinom.

Nešto ranije, dužnosnik Liječnika bez granica (MSF) je dao bilans od najmanje 15 mrtvih i 30 ozlijeđenih osoba u kampu za raseljene osobe u Al-Mazraku.

''Radilo se o zračnom napadu'', rekao je AFP-u Pablo Marco, šef programa MSF-a za Bliski istok, dodavši da sigurno ima "još mrtvih" u kampu.

Susjedna bolnica u Haradhu je preuzela 15 tijela, rekao je Marco i precizirao da je ova ustanova primila i 30 ranjenika. Očevici su priopćili da su ambulantna vozila imala poteškoća da bi prišla kampu Al-Mazrak zbog bombardiranja koalicije po cesti koja vodi u kamp.

Prema izvorima lokalne uprave, Al-Mazrak se nalazi barem deset kilometara od vojnog kampa.On zbrinjava od 2009. godine raseljene Jemence iz sukoba Huta i središnje vlade. Prema Marcu, 500 novih obitelji stiglo je u kamp u posljednja dva dana. Nastala 1951. godine, IOM je najveća aktivna međuvladina organizacija na migracijskoj sceni.

Kopirati
Drag cursor here to close