U školi

Zenica: Učenik preminuo u naguravanju tijekom velikog odmora

Vijesti / Crna Kronika | 18. 09. 2014. u 09:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedanaestogodišnji učenik Škole "Musa Ćazim Ćatić" iz Zenice H.M., rođen 2003. godine, podlegao je u školskom kabinetu od posljedica ozlijede, koju je zadobio nakon naguravanja s prijateljima u vrijeme velikog odmora.

Do ove nesvakidašnje tragedije došlo je na pauzi između školskih sati prilikom guranja učenika za vrijeme užine, kada je nesretni dječak nezgodno pao, nakon čega je preminuo i uzaludni su bili pokušaji jednog nastavnika i medicinske ekipe Hitne pomoći da se dječak reanimira.

Nadležni timovi policije MUP-a Zeničko-dobojske županije s dežurnom županijskom tužiteljicom Jelenom Bošnjak obavili su očevid i istražne radnje na mjestu tragičnog događaja, piše Fena.

''Odmah po saznanju dežurna županijska tužiteljica izišla je na očevid zajedno s pripadnicima Ministarstva unutrnjih poslova radi utvrđivanja činjenica. Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije izdat će naredbu za obdukciju, koja će biti obavljena tijekom sutrašnjeg dana (petak, o.a.), a o detaljima iste, te o daljim mjerama koje će biti poduzete povodom ovog događaja javnost će biti blagovremeno obaviještena. Sve informacije koje su vezane za ovaj događaj i koje možemo službeno potvrditi jesu da se nesreća dogodila za vrijeme odmora u kabinetu razredne nastave, a ostale informacije u ovom momentu ne možemo učiniti dostupnim javnosti, s obzirom na to da se radi o maloljetnim osobama rekla je Azra Isaković, stručna suradnica Kantonalnog tužiteljstva.

Policijski istražitelji moraju oprezno provoditi istražne radnje u vezi s tragičnim slučajem koji se dogodio u nižim razredima ove osnovne škole, tako da se tek kasnije očekuje službeni policijski izvještaj o istrazi u vezi s ovim slučajem.

''Veoma smo potreseni ovim nesretnim slučajem koji se dogodio. U ovoj školi nikad nije bilo ekscesa i ne znam kako se ovo moglo dogoditi. Vijeće roditelja će se sastati da analizira slučaj, a smatram da nije bilo propusta od nastavnika, bar sudeći prema onom što sam čuo od direktora i sudionika u incidentu'', kaže kolega Saša Kolar, član Vijeća roditelja ove škole.

Svi zaposlenici Škole "Musa Ćazim Ćatić" su duboko potreseni događajem tako da će biti teško organizirati nastavu u normalnoj situaciji, a na izvanrednoj sjednici nastavničkog vijeća pokušat će se zajednički riješiti situacija u kojoj se trenutno nalaze učenici i nastavnici ove škole. Istražne radnje o nesretnom slučaju su u tijeku.

Ovu tragediju ranije je potvrdio ministar obrazovanja, znanosti kulture i sporta Zeničko-dobojske županije Mirko Trifunović.

''Učenik 5. razreda Osnovne škole Musa Ćazim Ćatić u Zenici je jutros preminuo u prostorijama škole'', rekao je Trifunović.

On se obratio novinarima ispred OŠ u kojoj se tragični događaj dogodio.

Trifunović je potvrdio da se jutros dogodio nesretni događaj u kojem je tragično preminuo učenik 5. razreda, javlja Anadolija. 

Ministar je još kazao kako je posao prosvjetnih radnika težak i da nosi puno odgovornosti.

"Žao nam je zbog tragedije koja se dogodila. U svoje i ime Ministarstva izražavam najdublju sućut obitelji", rekao je Trifunović.

Kopirati
Drag cursor here to close