Potez tužiteljstva

Zatražen pritvor zbog brutalnog ubojstva kod Živinica

Vijesti / Crna Kronika | 10. 04. 2015. u 20:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je Županijskom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Mensuda Ahmetovića (33), nastanjen u Sapni, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo uojstvo iz koristoljublja u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija i kaznenim djelom iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja TŽ.

Postoji osnovana sumnja da je Ahmetović 29. ožujka ove godine automobilom prevozio Vahidina Islamovića iz smjera Sapne do Živinica, te je, kada su stigli do mjesta Maline u blizini Živinica, zaustavio automobil i iz pištolja ispalio veći broj hitaca u Islamovića u predjelu grudnog koša i stomaka i nanio mu ozljede od kojih je Islamović odmah podlegao.

Nakon toga je iz jakne oštećenog uzeo novac u iznosu od oko 20.000 KM. Njegovo tijelo je odvukao u kanal pored željezničke pruge u blizini magistralne ceste M-18, posuo ga krečom i prekrio staklenom vunom i daskama.

Tijelo ubijenog je pronađeno u jutarnjim satima 9. travnja ove godine. Po nalogu ovog Tužiteljstva pripadnici MUP-a TŽ su obavili niz različitih istražnih i operativnih radnji na terenu, a također su urađena i određena vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ubojstva.

Izvršeni su pretresi objekata i automobila na više lokacija na području Tuzlanske županije, a u suradnji sa Centrom javne bezbjednosti Zvornik su izvršeni pretresi i na tom području, kada je i pronađen ukradeni novac i poluatomatska puška koju je imao osumnjičeni.

Osumnjičeni je jučer lišen slobode, te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i danas ispitao osumnjičenog. U ovom predmetu je u toku niz različitih istražnih radnji, navedeno je iz Ureda za informiranje ovog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close