Stav Srbije

Vučić: Volio bih da su Albanci na Kosovu drugačije glasovali

Vijesti / Flash | 12. 06. 2017. u 09:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavo je danas da je zadovoljan rezultatima Srpske liste na kosovskim izborima, ali da bi volio da su Albanci drugačije glasovali, javlja Agencija Anadolija.

Upitan o tome kako gleda na rezultate na Kosovu na kojima je prvoplasirana kolicija oko Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova, čiji je kandidat za premijera Ramush Haradinaj, a drugoplasirano Samoopredeljenje Albina Kurtija, Vučić je rekao da su oni imali oštru retoriku prema Srbima i da bi volio da su Albanci drugačije glasovali.

"Volio bih da su rezultati nešto drugačiji što se tiče volje Albanskog naroda, ali nisam ja taj koji je u njihovo ime mogao birati To će nama stvarati teškoće, ali mi moramo sačuvati stabilnost", rekao je Vučić novinarima u Gornjem Milanovcu.

On je zahvalio kosovskim Srbima na "disciplini" i dodao da su glasovali za interese Srba, ali i Srbije na Kosovu time što su glasovali za Srpsku listu, koja je prema njegovim riječima osvojila najmanje osam od zajamčenih 10 mandata u Skupštini Kosova.

"Srbi su pokazalai da žele ozbiljan dijalog sa Albancima", rekao je Vučić.

Vučić je izjavio i da će tijekom ovoga tjedna predložiti mandatara sa sastav nove Vlade Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close