Koja je smisao priče?

Vučić o napadima u Srebrenici: Htjeli su me ubiti, ali smo im to pokvarili

Vijesti / Flash | 14. 10. 2016. u 06:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da ne vidi smisao pokretanja priče o navodnom ilegalnom boravku dvojice policajaca u Potočarima, gdje je napadnut tijekom komemoracije 11. rujna prošle godine, te naglasio da bi bilo normalno da su organizatori napada na njega uhićeni.

''Umjesto da poruka bude – Vučiću, izvini, nećemo više o tome da pričamo, a ja ću šutjeti i praviti se blesav, ili, što bi bilo normalno, uhitili smo vinovnike, u najmanju ruku, da ne kažem pokušaja ubojstva, nego izvršenja jednog od najtežih kaznenih djela, ja moram da slušam nevjerojatne priče'', istaknuo je Vučić na konferenciji za novinare u Nišu, piše Tanjug.

On je to rekao upitan da komentira tvrdnje pojedinih medija da su dva policajaca iz Srbije u Potočarima boravili u civilu, nelegalno, te da bosansko ministarstvo policije nije bilo upoznato s tim. Vučić je rekao da ne zna jesu li se oni prijavili ili ne, te upitao je li to najveći problem i jesu li oni uradili nešto loše ili su pomogli da njegova glava bude sačuvana.

''Ne razumijem što je smisao… Isplanirali smo da ubijemo Vučića pa nam je krivo što nam nije uspjelo. Je li to smisao cijele priče? Valjda netko u civilu ima pravo da dođe na nečiju teritoriju, valjda nećete da zabranite ulazak građanima Srbije, smeta vam što je neko pokušao zaštiti moju sigurnost'', upitao je Vučić.

Rekao je da jedino može to razumjeti kao poruku ''mi smo htjeli da vas ubijemo, a vi ste nam to pokvarili''. ''Čestitam im na tome ako su sami smislili, ne znam jesu li to sami smislili ili im je neko pomogao'', rekao je Vučić.

Podsjetimo, treće općinsko javno tužiteljstvo u Beogradu odbacilo je kaznenu prijavu dvojice pripadnika MUP-a Srbije protiv nadređenih zbog nelegalnog boravka policijskih službenika u Potočarima, 11. srpnja 2015. godine.

Na dan kada je Al Jazeera emitirala svjedočenje dvojice policajaca, njima je dostavljeno objašnjenje tužiteljstva da u ovom slučaju ne postoje elementi kaznenog djela.

Sindikat policije Sloga upozorava da se stav Tužiteljstva ne poklapa sa izjavom koju je Al Jazeeri dao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, a u kojoj navodi da nije bio obaviješten o dolasku policajaca iz Srbije, osim ranije prijavljenog osiguranja.

Prema zakonima Bosne i Hercegovine i bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske, pripadnici snaga sigurnosti strane države ne mogu ni pod kakvim uvjetima provoditi zadatke na teritoriji BiH bez odobrenja te države.

Kopirati
Drag cursor here to close