ZVIZDIĆ

Vrata EU su ponovno otvorena, BiH ne smije propustiti šansu

Vijesti / Flash | 04. 10. 2015. u 13:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić smatra da su ponovo otvorena vrata Europske unije, te da je fokus svih europskih institucija ponovo vraćen na zapadni Balkan, posebno na BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara gostovao je danas u emisiji Telering televizije OBN nakon što je ovog tjedna informirao zastupnike Parlamentarne skupštine Vijeća Europe o aktualnim projektima i trendovima u BiH.Kaže da je naišao na nepodijeljenu podršku svih dužnosnika Vijeća Europe i svih drugih institucija.

Zvizdić je kazao da se BiH više ne spominje samo onda kada se govori o određenim problemima.

Istaknuo je da je na jesenjem zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe BiH spominjana kao zemlja koja je prevladala postojeće zastoje, kao zemlja koja snažno i u jednoj vrlo ubrzanoj dinamici ispunjava uvjete ka EU integracijama, kao zemlja u kojoj se bude ekonomski potencijali, i konačno, kao zemlja iz koje dolaze signali o postojanju pozitivne političke volje, spremnosti na moguće dogovore i ispunjavanju uvjeta za prioritete.

‘’Ja mislim da je primjećena pozitivna politička volja, jedan stalan angažman svih institucija u realizaciji cilja koji za nas nema alternativu, a to je članstvo u EU. Naravno da su primjećeni pozitivni vitalni ekonomski parametri koji su u BiH u blagom porastu’’, naglasio je.Dodao je da Europa obraća pažnju na zapadni Balkan.

‘’Europi je u interesu, jednako kao i nama, da postanemo dio Europe, ali naravno da prije toga moramo ispuniti određene uvjete i standarde’’, ocijenio je Zvizdić. Mišljenja je da se BiH u ovom trenutku nalazi na dobrom putu te je ovo momenat koji se ne smije propustit.

Upozorio je da BiH više nikada ne smije propustiti bilo koju šansu koju joj pruža EU.

‘’Ovaj put ta šansa je pružena kroz njemačko-britansku inicijativu, kroz izjavu i potpisivanje izjave članova Predsjedništva, parlamenata, svih političkih stranaka, kroz postizanje konsenzusa u jednom ozbiljnom dokumentu kao što je ekonomska reformska agenda i generalno kroz stalan rad na realizaciji tih ciljeva’’, zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close