Sarajevo

Vozili ispred njega, zaustavili ga pred tunelom, pa upucali

Vijesti / Crna Kronika | 03. 09. 2015. u 12:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajliju A.A. (1977.) u srijedu su na magistralnim putu Sarajevo - Zenica, kod tunela Oštrik u Vogošći, zaustavile dvije nepoznate osobe koje su upravljale vozilom ispred njegovog. Tom prilikom jedna osobe je iz pištolja ispalila hitac u njegovom pravcu te mu nanijela ozlijede.

To je kazao policiji nakon što je zatražio pomoć liječnika u Domu zdravlja Vogošća. Dispečeri Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo - punkt Doma zdravlja Vogošća oko 4.10 sati u srijedu su obavijestili Petu Policijsku upravu da im se radi ukazivanja liječničke pomoći obratio A.A. s ozljedom u predjelu lijeve natkoljenice nanesene vatrenim oružjem.

Nakon ukazane pomoći, prebačen je na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Obilaskom užeg i šireg lokaliteta, policijski službenici nisu pronašli tragove koji se mogu dovesti u vezu s prijavljenim događajem.

O tome je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenog djela, identifikaciji i pronalasku izvršitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close