15 KM

Vogošća: Susjedima nelegalno prodavao pristup internetu, pa zapalio dva stana

Vijesti / Flash | 16. 12. 2014. u 07:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar koji je u noći 11. na 12. studeni ove godine izbio u sarajevskom naselju Vogošća, i koji je uništio krovove dva stana, prouzročili su kablovi nelegalno priključeni na internetsku mrežu i to na jednom od zapaljenih stanova, doznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).

Jedan od stanara koji živi u ulici Ramiza Alića, u kojoj je požar i izbio prije nešto više od mjesec dana, ispričao je za Patriu kako u susjedstvu živi mladić koji im već neko vrijeme prodaje pristup internetu, a koji je po svemu sudeći nelegalan.

''Do sada nije bilo nikakvih problema. Uredno smo mu plaćali 15 KM svaki mjesec, i za taj iznos smo imali neograničen Wi Fi'' rekao je ovaj sugovornik, koji nije želio otkriti svoje ima kao ni ime susjeda koji im je nelegalno prodavao pristup internetu.

''Njegove usluge bile su jeftinije nego kod legalnih providera, ali jednako kvalitetne. Skoro svi u naselju smo preko njega imali jeftiniji pristup internetu''.

Prema neslužbenim policijskim izvještajima do požara je došlo kada se zapalio neki od nelegalno postavljenih internet kablova u potkrovlju jednog stana, a požar se ubrzo proširio na krov susjednog stana, piše Patria.

Kopirati
Drag cursor here to close