Traženje ruku

Vlast u HNŽ: Još se ne zna tajni adut za većinu

Vijesti / Flash | 26. 06. 2015. u 11:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici županijskih organizacija HDZ-a BiH i SDA danas su u Mostaru održali sastanak na kojem je bilo riječi o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, no i dalje nije poznato ime stranke ili stranaka koje bi u županijskoj Skupštini trebale podržati izbor nove vlade.

''SDA i HDZ BiH u Skupštini HNŽ-a imaju jako kvalitetnu i stabilnu većinu od 18 zastupnika koja će osigurati jedno normalno funkcioniranje budućoj vladi'', izjavio je nakon sastanka predsjednik Županijskog odbora SDA Edin Mušić, ali nije htio reći tko će im dati podršku u Skupštini kako bi nova vlada bila formirana.

Naime, 18 zastupnika SDA i HDZ-a nije dovoljan broj kako bi se formirala nova vlada.

''Puno je važnije da HNŽ konačno dobije vladu od onog "tko će podići ruku", kazao je Mušić, dodavši da će se za potreban broj glasova pobrinuti SDA.

''U grupaciji od preostalih 12 zastupnika postoji jedno izuzetno pozitivno raspoloženje da se u interesu građana ove županije potvrdi imenovanje vlade'', naglasio je Mušić, istakavši kako će se tijekom sljedećeg tjedna, možda i prije, finalizirati sporazum oko uspostavljanja županijske vlade.

''Danas smo razgovarali o njegovim osnovama i naši timovi će finalizirati sadržaj tog sporazuma u sljedećih nekoliko dana'', rekao je Mušić.

Nakon toga će, kako je kazao, SDA i HDZ BiH dostaviti imena kandidata za ministre u vladi mandataru Nevenku Hercegu, nakon čega će, uz potrebne analize u proceduralnom smislu biti sazvana Skupština HNŽĆ na kojoj će se potvrditi imenovanje vlade.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Rafael Gagro istaknuo je kako je danas napravljen okvirni sporazum, naglasivši kako će vladu podržati svaki ozbiljni zastupnik u Skupštini HNŽ.

Govoreći o raspodjeli resora, kazao je da će HDZ imati premijera (Nevenko Herceg) i pet ministarskih pozicija, dok bi SDA eventualno trebala dobila pet bošnjačkih i jednu srpsku ministarsku poziciju.

Kopirati
Drag cursor here to close