Nije dobro

Vijeće RAK-a razočarano jer Vijeće ministara BiH nije potvrdilo imenovanje generalnog direktora

Vijesti / Flash | 31. 07. 2014. u 14:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) danas su u Sarajevu održali sastanak na kojem su razmatrali situaciju u vezi s imenovanjem generalnog direktora Agencije.

Agencija je za funkciju generalnog direktora imenovala Srđana Rajčevića, ali funkciju treba potvrditi Vijeće ministara BiH, koje to na sjednici u srijedu nije učinilo.

Predsjednik Vijeća RAK-a Plamenko Čustović poslije sastanka kazao je za medije da je Vijeće razočarano što do potvrđivanja imenovanja nije došlo te da će na sjednici u prvoj polovini kolvooza biti donesene odluke koje će omogućiti da Agencija radi u punom kapacitetu u azdoblju koji slijedi, a u kojem će biti nekoliko značajnih zadataka kao što su izbori, analiza tržišta emitiranja i digitalizacija.

- Agencija i sada radi u punom kapacitetu, ima vršitelja dužnosti direktora, zna se tko šta radi, ali zbog svih ovih situacija sve je to dovedeno pod neki znak pitanja, a što nije dobro - istakao je Čustović te dodao da Vijeće neće dopustiti da ovo stanje, koje kao privremeno traje sedam godina, i dalje traje.

Vijeće je i dalje stava da je Rajčević najbolji kandidat za generalnog direktora Agencije.

Čustović je dodao da nema političkih pritisaka kad je u pitanju potvrđivanje te da Vijeće RAK-a ne bi ni dopustilo da bilo kakav pritisak utječe na rad.

Tekuće poslove Agencije obavlja Kemal Huseinović koji vrši dužnost direktora na temelju odluke Vijeća ministara stare nekoliko godina.

Kopirati
Drag cursor here to close