Imena

Vijeće ministara imenovalo nove direktore policijskih agencija

Vijesti / Flash | 16. 04. 2014. u 13:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH imenovalo je Zorana Galića za direktora Granične policije BiH, a za njegovog zamjenika Zijada Srabovića.

Za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH imenovan je Mirsad Vilić, a za njegove zamjenike Uroš Pena i Mile Jurić.

Za zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) imenovan je Đuro Knežević.

Kako je priopćeno, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, imenovalo je prvoplasirane kandidate s rang-liste uspješnih kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine, koju je ministru sigurnosti dostavio Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine.

Istovremeno, Vijeće ministara je donijelo rješenja o razrješenju dosadašnjih direktora i zamjenika direktora kojima je istekao mandat.

Zadužen je Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH da, u suradnji s Ministarstvom sigurnosti, izradi akte o imenovanjima, kao i akte o razrješenju dosadašnjih direktora i zamjenika direktora.

Vijeće ministara BiH prilikom imenovanja rukovoditelja u svim policijskim agencijama vodi računa o nacionalnom balansu te obvezuje sve direktore policijskih agencija da prilikom imenovanja rukovodećeg kadra, sukladno Ustavu BiH, poštuju isti princip, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close