Napastvovanje

Uz prijetnju nožem, u automobilu silovao 18-godišnju prijateljicu

Vijesti / Crna Kronika | 31. 12. 2014. u 09:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija iz Pelagićeva podnijela je izvještaj dobojskom Okružnom tužiteljstvu protiv Damira H. (27) iz Gradačca, koji je osumnjičen da je silovao poznanicu P.Z. (18) iz Modriče. Ovaj slučaj policiji u Modriči prijavio je 19. prosinca A.D. (31), prijatelj ove osamnaestogodišnje djevojke.

Iz CJB Doboj su tada ne navodeći inicijale žrtve i osumnjičenog priopćili da je Gradačanin priveden i saslušan, ali je potom i pušten da se brani sa slobode. Po ranijim nepotvrđenim informacijama, D.H. je nesretnu djevojku silovao 18. prosinca između 19 i 20 sati, u mjestu Turić, kod Pelagićeva, a po povratku iz Gradačca, gdje su išli da popiju piće u jednom kafiću.

"On ju je silovao prilikom povratka njenoj kući. Zaustavio je vozilo pored ceste, na neosvijetljenom mjestu, a potom je izvadio nož i rekao da se skine, te ju je napastvovao", kazao je izvor 'Nezavisnih novina'. Štaviše, dodao je njihov izvor, prijetio je da će, ako ne pristane, upotrijebiti i pištolj. Nakon svega, odvezao ju je kući, a potom i otišao kao da se ništa nije ni dogodilo.

"Njih dvoje se poznaju već neko vrijeme i djevojka je svojim poznanicima ispričala da nije mogla vjerovati da će Damir H. tako postupiti", rekao je izvor blizak istrazi. Klupko oko osumnjičenog počelo je da se odmotava nakon što je P.Z. za strahote koje je doživjela ispričala jednom od svojih prijatelja.

"Taj njen prijatelj je sve otkrio policiji. S ciljem da žrtva bude zaštićena, detalje, niti identitet nijedne osobe ne možemo otkriti", kazali su policijski izvori, koji ističu da je istragom pronađen niz dokaza koji će ići na teret osumnjičenom.

Neslužbeno se saznaje i da je osumnjičeni za silovanje Damir H. tijekom svog stravičnog pohoda svoju žrtvu fotografirao mobilnim telefonom. "Nakon što je ona iz straha sa sebe skinula odjeću, osumnjičeni je uzeo telefon i fotografirao je u automobilu", kazao je izvor blizak istrazi.

Kopirati
Drag cursor here to close