Dobitnik javnog priznanja

Uplakani Mamić u Širokom: Kucnuo je čas!

Vijesti / Flash | 12. 08. 2015. u 12:34 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Širokobriježani, pokazali ste veliku hrabrost dodijelivši mi ovu nagradu. Da, bio sam u zatvoru, mnogi se sada odaljuju od mene, ali vi ste baš u ovom trenutku meni dali javno priznanje – od srca vam hvala'', rekao je Zdravko Mamić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održane u povodu Dana grada Širokog Brijega.

Naime, temeljem Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Općine Široki Brijeg ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima. Tako je, osim Mamiću, Zlatna plaketa „Grb grada Širokog Brijega“ dodijeljena Glazbenoj školi Široki Brijeg, dr. Milijanu Sesaru profesoru na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, prof. dr. Ivanu Gilji liječniku i profesoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

”Dinamo je institucija. Godine 2011. obilježili smo 100 godina kluba, a Grad Zagreb nam nije dao nikakvo priznanje! I sada dođem u Široki Brijeg, u drugu državu tako da kažem, i ovdje dobijemo javno priznanje! Vi svi koji nemate hrvatsko državljanstvo ili putovnicu, odmah ju izvadite jer kucnuo je čas! Na iduće izbori izađite u što većem broju i dajte glas ‘znate već komu’ jer dosta je bilo ‘ovih i onih'', rekao je i dodao kako je plakao na misi u Širokom brijegu.

''Dva puta u životu sam samo plakao na misi: Prvi put je to bilo kada je papa Benedikt bio u Zagrebu, a drugi put sinoć u Širokom Brijegu. Nisam očima mogao vjerovati kada sam vidio toliko svijeta i posebno toliko mladih'', rekao je kroz suze Zdravko Mamić.

Predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić je govorio o radu Gradskog vijeća, a izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića i ove godine prikazano je u formi 10-minutne video projekcije.

Zamjenik provincijala Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Ivan Ševo u svom obraćanju zahvalio je Gradskim tijelima vlasti na povratu dijela imovine koja je oduzeta franjevcima u vrijeme komunizma.

''Budite sigurni da ste učinili veliki sudbonosni potez jer ste upravo vi nakon 70 godina opravdanog ali uzaludnog očekivanja sprali jedan dio velike sramote koje su iza sebe ostavili ateistički i komunistički lažni ideolozi'', rekao je.

Premijerno je prikazan i dokumentarni film ‘Široki Brijeg – kulturno, športsko i gospodarsko središte’.

Kopirati
Drag cursor here to close