M17 u blokadi 2 sata

Unatoč kiši, u Konjicu održani prosvjedi - tražili ostavku načelnika Bubala i Općinskog vijeća

Vijesti / Politika | 08. 02. 2014. u 13:08 N.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U središtu Konjica danas oko 12 sati okupilo se oko 300 građana koji su na Trgu državnosti BiH prosvjedovali protiv općinske vlasti. Prosvjednici su ubrzo krenuli prema zgradi Općine Konjic tražeći ostavke načelnika Emira Bubala, Općinskog vijeća i ukidanje kantona.

Zgrada Općine je bila okružena pripadnicima policije kosi su bili opremljeni za suzbijanje uličnih nereda, a osim jednog incidenta, prosvjedi su prošli bez problema.

Kako nam iz Konjica javlja kolega Semir Šabić, jedan od prosvjednika ispred zgrade Općine pokušao je da baci kamen na zgradu, ali je svladan i oboren na tlo od strane policije. Ovaj postupak izazvao je reakciju ostalih prosvjednika, nakon čega je policija pustila ovog prosvjednika da bi se izbjegla eskalacija nereda. Ubrzo su se prosvjednici vratili na prometnicu M17 koju su držali blokiranu sve do 13.45 sati kada su se mirno razišli.

Šabić kaže kako je u središtu grada primjetan veliki broj zaštitara koji osiguravaju zgrade u kojoj se nalaze gospodarski objekti i banke. Veliki broj policajaca primjetan je i ispred zgrade u središtu Konjica u kojoj s obitelji živi federalni premijer Nermin Nikšić.

Šabić nam javlja kako su prije početka prosvjeda službena vozila Općine uklonjena s parkinga, a vatrogasci su bili spremni za eventualne požare. Prosvjednici su novo okupljanje najavili za ponedjeljak kada će opet tražiti ostavku načelnika Općine Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close