na granici

Uhvaćena četvorka iz BiH: Motornom pilom posjekli 27 stabala u Hrvatskoj

Vijesti / Crna Kronika | 25. 11. 2015. u 12:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U suradnji s bosanskohercegovačkom graničnom policijom u Velikoj Kladuši otkrivena su četvorica kradljivaca koji su prije dva tjedna s konjima i zaprežnim kolima nezakonito iz BiH ušli u Hrvatsku kod Topuskog i motornom pilom posjekli 27 stabala, a koje je sisačko-moslovačka policija kazneno prijavila zbog krađe.

Policija je u srijedu priopćila kako sumnjiči četvoricu državljana BiH (trojicu 31-godišnjaka i 29-godišnjaka) da su 11. studenoga s dva konja i zaprežnim kolima nezakonito ušli u Hrvatsku i kod Starog sela nedaleko Topuskog motornom pilom posjekli čak 27 stabala. Kada ih je uočila ophodnja hrvatske granične policije sve su ostavili za sobom i pobjegli natrag preko granice.

Nakon dovršene istrage kazneno su prijavljeni zbog krađe.

Upravo je područje Topuskog često meta kradljivaca, koji preko rijeke Gline nezakonito prelaze granicu i u šumama sijeku drva te ih odvoze natrag u BiH.

Budu li uhvaćeni, u pravilu ih se kazneno prijavljuje zbog krađe i nezakonitog prelaska granice te im se u upravnom postupku izriče rješenje o protjerivanju uz zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od jedne ili više godina.

Kopirati
Drag cursor here to close