Pali dileri

Uhićeni zbog krijumčarenja droge iz BiH u Hrvatsku

Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2015. u 12:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splitska policija uhitila je trojicu muškarca u dobi od 26 do 42 godine pod sumnjom da su u nekoliko navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prokrijumčarili 13 kilograma marihuane vrijedne oko 200.000 kuna.

Trojicu muškaraca policija je, uz kaznenu prijavu, odvela u pritvor, dok je 36-godišnji državljanin BiH policiji ostao nedostupan.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 42-godišnjak sa područja Omiša i 40-godišnjak s imotskog područja, od listopada 2014. do 30. siječnja 2015., prema prethodnom dogovoru, nabavljali marihuanu od 36-godišnjaka iz BiH. Potom su drogu krijumčarili u Hrvatsku gdje su, zajedno s 26-godišnjakom sa šireg omiškog područja, skrivali i prepakirali marihuanu u manja pakiranja radi daljnje preprodaje na području Splitsko-dalmatinske županije.

Policija je utvrdila da su 42-godišnjak i 40-godišnjak lani u studenom, radi daljnje preprodaje, predali jednoj osobi četiri kilograma i 937 grama marihuane, nakon čega su policijski službenici zatekli tu osobu s navedenom količinom marihuane u Kaštelima.

Sumnja se i da su 28. siječnja ove godine od 36-godišnjaka iz BiH nabavili najmanje osam kilograma i 159 grama marihuane, koju su prokrijumčarili u Hrvatsku. Marihuanu je preuzeo 26-godišnjak i odnio 42-godišnjaku, a u blizini njegova imanja policija je i pronašla marihuanu.

Splitska je policija riješila i slučaj na graničnom prijelazu Vinjani Gornji gdje se u petak u Audiju dovezao 38-godišnji državljanin BiH.

Prije dovršene granične kontrole, koju su provodili policijski i carinski službenici, 38-godišnjak se u udaljio automobilu te se nakon nekoliko minuta vratio na isti granični prijelaz. Obilaskom terena policijski službenici su u blizini graničnog prijelaza pronašli odbačeni paket s 900 grama marihuane. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je doveden pritvorskom nadzorniku.

Kopirati
Drag cursor here to close