Pakao je prazan...

Uhićeni zbog grafita na zgradi SNSD-a

Vijesti / Flash | 20. 08. 2014. u 08:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Udruženja Slobodna Republika Nikola Dronjak priveden je noćas u naselju Trn u Laktašima s još trojicom njegovih suradnika zbog ispisivanja grafita na zgradi lokalnog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), objavila je BN televizija.

Kako se navodi, na tom objektu ispisan je grafit "Pakao je prazan - đavoli su ovdje'', inače citat Williama Shakespearea.

Iz policije su potvrdili da su kod uhićenih pronađene stvari koje upućuju na to da su oni napisali grafit, a Dragan Tolimir, Dronjskov odvjetnik, je rekao kako ono za što terete Dronjka i ostale ''nije stvar za zadržavanje u pritvoru i predstavlja čistu demonstraciju sile koja nema uporište u zakonu''.

Policija je priopćila kako su uhićeni pušteni na slobodu danas oko 9.30 sati.

U priopćenju se navodi da su Dronjak i trojica njegovih suradnika uhićeni jutros oko 5.30 sati i da su policiji dobrovoljno predali "predmete koje su koristili za izvršenje kaznenog djela“. 

Inače, šef lokalnog SNSD-a i predsjednik Izvršnog odbora Općinskog odbora SNSD-a je kontroverzni biznismen i kum lidera SNSD-a Milorada Dodika, Budimir - Budo Stanković.

Informaciju da je Dronjak priveden je potvrdila i supruga Nikole Dronjka, ali nije imala više informacija o cijelom slučaju.

Inače, pojedini mediji u Srpskoj optužili su Dronjka, nekadašnjeg predsjednika Unije studenata, za rušenje vlasti te da je za organiziranje studentskih prosvjeda u Banja Luci dobio 300 tisuća KM od jednog bijeljinskog biznismena.

Kopirati
Drag cursor here to close