Policija preuzela grad

U sukobima u Tripoliju ubijene 32 osobe, 400 ranjenih

Vijesti / Flash | 16. 11. 2013. u 11:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj mrtvih u Tripoliju nakon demonstracija protiv nazočnosti policije porastao je na 32 dok je 391 osoba ranjena - izjavio je u subotu jedan dužnosnik ministarstva zdravstva.

Eksplozije i pucnjava odjekivali su cijelu noć u Tripoliju.

Policija, koja je izazvala sukobe, dobila je pojačanje iz svog grada Misrate i ponovo je preuzela kontrolu nad svojim glavnim stožerom u Tripoliju.

U petak navečer, ministar zdravlja Nuredin Dagman je izjavio da je 31 osoba ubijena, a 285 ranjeno i da bi moglo biti još žrtava.

Sukobi su izbili u petak poslijepodne kada je policija pozicionirana u četvrti Ghargur pucala na mirne demonstrante koji su došli tražiti njihov odlazak iz glavnog grada.

Stanovnici Tripolija redovno prosvjeduju protiv nazočnosti naoružanih grupa. One dolaze iz drugih mjesta, a pomogle su i prilikom protjerivanja Muamera Gadafija iz Tripolija u kolovozu 2011. godine, ali nisu napustile Tripoli, dok se vlada muči da formira vojsku i policiju.

Stanovnici optužuju ovu policiju da se bave svim vrstama trgovine i provode mučenja, otmice i samovoljno tajno zatvaranje.

Kopirati
Drag cursor here to close