MHE Buna

U središtu Mostara peticija protiv hidroelektrana na Buni

Vijesti / Flash | 28. 05. 2016. u 20:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na središnjem, Španjolskom trgu u Mostaru tijekom subote je održano potpisivanje peticije protiv izgradnje mini hidroelektrana na Buni i Neretvi.

Prikupljanjem podrške građana na ovaj način i putem online anketa eko aktivisti žele zaustaviti planiranu gradnju na dvjema rijekama, jer smatraju da bi to moglo dovesti do nesagledivih posljedica po eko sustav dvije hercegovačke rijeke.

Upozoravaju i da je očekivana dobit od proizvodnje struje daleko manja od štete, koju bi betonske elektrane mogle proizvesti, jer bi iste, smatraju 'narušile jedinstvene prirodne lokalitete poznate širom Europe'.

Kako je navedeno na današnjem skupu, putem online anketa, te na ulicama prikupljeno je nešto više od 5000 potpisa građana koji ne žele narušavanje eko sustava južno od Mostara.

Prema pojedinim navodima, izgradnja ovih hidroelektrana je 'gotova stvar', jer su pojedinosti već riješene političkim putem, no aktivisti ne odustaju od zaustavljanja čitavog projekta. Inače, početak gradnje mini hidroelektrana na Buni i Neretvi je najavljen tijekom ljetnog perioda. Također, najavljeno je slanje peticije na važnije adrese vlasti u Mostaru, županiji i Federaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close