Zbog nesreće

U Srbiji Dan žalosti, zastave spuštene na pola koplja

Vijesti / Flash | 15. 03. 2015. u 12:18 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srbiji je, zbog helikopterske nesreće u kojoj je sedam osoba izgubilo život, četiri pripadnika Vojske Srbije, dva medicinska radnika i beba od pet dana, danas Dan žalosti, javlja Anadoija.

Na svim institucijama na kojima stoje, državne zastave su spuštene na pola koplja, radio stanice emitiraju samo ozbiljnu glazbu, dok televizije ne emitiraju zabavne programe.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Generalnom tajništvu predsednika Republike sa načelnikom generalstožera Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem i ministrom obrane Bratislavom Gašićem.

U Zapovjedništvu Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u Zemunu, biti će održana komemoracija nastradalim pripadnicima Vojske Srbije, u udesu helikoptera.

Do nesreće je došlo u noći između petka na subotu kada se helikopter srušio usled loših meteroloških uslova pri pokušaju da sleti na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Helikopter Vojske Srbije bio je u još jednoj misiji spašavanja, u kojoj je trebalo da beba bude prevežena u Institut za majku i dete u Beogradu, kako bi joj bila ukazana potrebna medicinska nega.

Kopirati
Drag cursor here to close