Salakovac

U Salakovcu je jučer poginuo starješina Vatrogasne jedinice iz Trebinja

Vijesti / Crna Kronika | 11. 09. 2014. u 06:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati hercegovački vatrogasac Zdravko Paranos (61) iz Trebinja poginuo je jučer ujutro, oko 6.15 sati, u stravičnoj prometnoj nesreći u mjestu Salakovac, sjeverno od Mostara, potvrdila je dežurna tužiteljica Štefica Lakičević.

Nesretni Paranos automobilom VW jetta se u kobnom trenutku kretao iz Mostara te iz još nepoznatih razloga, vjerojatno zbog usnulosti, prešao na drugu stranu ceste i izravno se sudario s dostavnim kombijem kojim je upravljao Anis Zebo iz Sarajeva.

''Vozač kombija je prebačen u mostarsku bolnicu i za sada nije utvrđen stupanj njegovih ozljeda, a vatrogasci su morali rezati lim kako bi izvukli vozača jette iz potpuno uništenog vozila. Promet na magistralnoj cesti Mostar - Sarajevo, kod tunela Salakovac, bio je potpuno obustavljen sve do 8 sati, a nakon toga se sve do uklanjanja vozila s prometnice, do 9.30 sati, odvijao naizmjeničnim propuštanjem, navode iz B1HAMK-a.

Trebinjci o tragično stradalom vatrogascu Zdravku Paranosu imaju samo riječi hvale.

''Zdravko je bio starješina Vatrogasne jedinice Lastva ušće koju je i osnovao. Bio je ljudina, otac troje djece. Zvali su ga Sandokan, po filmskom liku hrabrog gusara. Valjda nema nikoga u Trebinju i okolici da nije čuo za Zdravka Paranosa. Ovaj hrabri vatrogasac, sa svojom malobrojnom ekipom, 40- tak momaka velikog srca, suprotstavljao se vatrenoj i vodenoj stihiji na čitavom području Hercegovine'', kažu Trebinjci.

Kopirati
Drag cursor here to close