Trovanje hranom

Tužiteljstvu KS podnesen Izvještaj o sumnji izvršenja kaznenog djela protiv JU ''Djeca Sarajeva''

Vijesti / Flash | 28. 05. 2015. u 13:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektorat sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije podnio je danas Tužiteljstvu KS Izvještaj o sumnji o izvršenom kaznenom djelu koji se odnosi na proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica, protiv odgovorne osobe JU "Djeca Sarajeva".

Sanitarni i veterinarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS (KUIP) su u proteklom razdoblju provodili intenzivne inspekcijske radnje kako bi se rasvijetlio slučaj trovanja hranom u vrtićima JU "Djeca Sarajeva", što je rezultiralo podnošenjem Izvještaja Tužiteljstvu KS, priopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, piše Fena.

Pored toga, Tužiteljstvu KS, koje će voditi dalji postupak, dostavljena je i sva dokumentacija u vezi sa ovim predmetom, kojom raspolaže Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

Podsjećamo, kako su se djeca iz ove ustanove iz ove ustanove u travnju zarazila salmonelom nakon što su konzumirala makarone s pavlakom. Tada je preko 100 djece potražilo liječničku pomoć, a 40-tak ih je hospitalizirano.

Kopirati
Drag cursor here to close