Čekanje suda

Tužiteljstvo za Lijanoviće, Bahilja i ostale traži mjesec dana pritvora

Vijesti / Crna Kronika | 11. 09. 2014. u 11:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputit će prijedlog Sudu BiH za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana za osumnjičene: Jerka Ivankovića Lijanovića (1969.), Slavu Ivankovića Lijanovića (1957.), Jozu Ivankovića Lijanovića (1962.), Milorada Bahilja (1953.), Jozu Sliškovića (1956.), Mirjanu Šakota (1958.) i Mirka Galića (1954.).

U pogledu osumnjičenih za Željku Mikulić (1959), Zdravku Ivanković (1968) i Draženku Kvesić (1968) postupajući tužilac će predložiti određivanje mjera zabrane iz ZKP-a BiH, navelo je državno tužiteljstvo.

Za ove osobe postoji osnovana sumnja da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima neplaćanje poreza, porezna utaja ili prevara i pranje novca, te kazneno djelo krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Podsjećamo, iz pritvora je u četvrtak ujutro pušten Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.

Lijanović ne nakon puštanja na slobodu rekao kako je Tužiteljstvo vršilo teror te kako je ovo udar na demokraciju.

Kopirati
Drag cursor here to close