Sirija

Turska vojska oborila sirijski borbeni zrakoplov

Vijesti / Svijet | 23. 03. 2014. u 13:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turske snage za protuzračnu obranu oborile su danas sirijski vojni avion u sjevernoj pograničnoj regiji na sjeverozapadu Turske, priopćila je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

Turske snage za protuzračnu obranu oborile su sirijski lovački avion koji je bombardirao regijeu sjevernom dijelu provincije Latakija, koja se nalazi u blizini turske granice, precizirao je Opservatorij.

Sirijska organizacija navodi da se avion zapalio i srušio na sirijsku teritoriju.

Međutim turska postaja NTV, pozivajući se na turske dužnosnike, javila je da su turske snage oborile sirijski avion koji je narušio turski zračni prostor.

Sirijski Opservatorij je dodao da su borbe između sirijskih vladnih snaga i pobunjenika nastavljene i danas za kontrolu prelaza sa Turskom u blizini mjesta Kasab, u provinciji Latakija.

Tijekom sukoba, koji su počeli prije dva dana, pobunjenici su napredovali ka vojnim položajima u regiji zbog čega su vladine snage poslale pojačanje, prenio je AFP.

Sirijski sigurnosni izvori navode da su pobunjenici stigli iz Turske i da su postrojbe sirijske vojske jutros počele veliku akciju protiv skupina terorista koji su se sklonili u regiji Kasab.

Kopirati
Drag cursor here to close