Misterija?

Turska oborila ruski Mig-29?

Vijesti / Flash | 10. 10. 2015. u 16:53 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema zasad nepotvrđenim informacijama s društvenih mreža, turski vojni zrakoplovi F-16 srušili su MiG-29 koji je nedozvoljeno ušao u turski zračni prostor.

Britanski mediji prenose vijest kako je oboreni zrakoplov pripadao ruskom ratnom zrakoplovstvu, no i napominju kako tu informaciju još uvijek nisu potvrdili niti Turska niti Rusija.

Iz NATO-a su poručili kako pojma nemaju ni o kakvom incidentu.

Jedan turski novinar na Twitteru je prenio informaciju kako su tri zrakoplova F-16 poslana na presretanje nakon što je vojni radar uhvatio nekoliko ‘misterioznih’ MiG-29 zrakoplova.

Nešto kasnije, svjedoci su vidjeli veliku eksploziju na noćnom nebu iznad Hreitana, na sjeveru Sirije, nakon čega su proletjela tri zrakoplova.

Podsjetimo, prošle subote ruski su zrakoplovi ušli u turski zračni prostor, no ruska je vojska tvrdila kako se radi o ‘pogrešci koja se neće ponoviti’.

U nedjelju i ponedjeljak, neidentificirani zrakoplovi MiG-29 radarima su ciljali turske zrakoplove iznad tursko-sirijske granice. Analitičari vjeruju kako se radi o sirijskim presretačima koji se nisu koristili za zračne napade. Ruske snage u Siriji do sada su koristile različite verzije lovaca-bombardera Sukhoi.

Tursko zrakoplovstvo primjetilo je kako misteriozni MiG-ovi koji su sudjelovali u incidentima početkom tjedna nisu imali nikakve oznake koje bi otkrivale pripadnost.

S druge strane, snimke ruskih lovaca-bombardera Su-34 koji provode zračne napade u Siriji također otkrivaju kako je na tim zrakoplovima prebojana ruska crvena zvijezda, i nemaju jasne vojne oznake.

Explosion in the sky after fighter planes 'violated country's airspace'.

Posted by Daily Mail on Saturday, 10 October 2015
Kopirati
Drag cursor here to close