Lova

Trumpa tuže djevojčice

Vijesti / Flash | 28. 07. 2016. u 08:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

The Freedom Girls, tri djevojčice koje su nastupale na skupovima Donalda Trumpa, podigle su tužbu protiv njega zbog kršenja ugovora.

Otac jedne od njih, koji je i pokrenuo čitav slučaj, objasnio je medijima kako je izvorni dogovor bio da će za svoj nastup dobiti 2 500 dolara, no Trumpovi agenti ubrzo su im, umjesto toga, besplatno ponudili štand na kojem mogu prodavati majice i CD-e.

Tijekom posljednjeg skupa u Pensacoli na Floridi, štanda uopće nije ni bilo zbog čega se Jeff Poppick i odlučio ući u pravnu bitku.

"Ovo nije tužba u kojoj tražimo milijune dolara. Želimo samo da se poštuje ono što je dogovoreno", objasnio je.

Istodobno, američki predsjednik Barack Obama u govoru na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u srijedu navečer u Philadelphiji u cijelosti je podržao demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton borbi protiv republikanskog kandidata Trumpa.

Obama je pozvao demokrate da omoguće Clinton da završi posao koji je počela prije osam godina te istaknuo.

"Nikad nije bilo muškarca ili žene, ni ja, niti Clinton, da je kvalificiraniji od Hillary Clinton da obavlja dužnost predsjednika SAD-a", rekao je.

Obama je okupljenim demokratima i američkoj javnosti posebno ukazao na kvalitete Hillary Clinton za predsjedničku dužnost istaknuvši prije svega njenu sposobnost procjene, iskustvo i temperament s kojima se može suočiti s prijetnjom terorizma, prenosi Hina.

''Znam da Hillary neće stati dok ISIL ne bude uništen", kazao je Obama dodavši da ona to neće učiniti pribjegavajući bilo kakvim mučenjima ili zabrani ulaska muslimana u zemlju.

"Ona je spremna biti novi vrhovni komandant", istaknuo je Obama.

"Večeras vas pozivam da za Hillary Clinton učinite ono što ste učinili za mene. Pozivam vas da je podržite na isti način na koji ste podržali mene", rekao je sinoć Obama.
Clinton se po završetku Obamina obraćanja pojavila na pozornici nakon čega su nasmiješeni i zagrljeni mahali oduševljenim delegatima.

Hillary Clinton, supruga bivšeg predsjednika Billa Clintona, prihvatit će stranačku predsjedničku nominaciju u govoru na kraju konvencije u četvrtak navečer. Obama i Clinton bili su suparnici u predizbornoj kampanji 2008. godine. Nakon pobjede na izborima Obama je postao prvi američki crnački predsjednik a Clinton je imenovao državnom tajnicom.

Obraćajući se delegatima Obama je ponudio alternativu viziji SAD-a koju ponavlja republikanski kandidat Donald Trump. Za Trumpa, SAD je pod opsadom ilegalnih imigranata, kriminala i terorizma i gubi utjecaj u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close